Zgjedhimi i foljes stridulate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stridulate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stridulate në kohën e tashme

Present Tense

 • I stridulate
 • you stridulate
 • he|she|it stridulates
 • we stridulate
 • you stridulate
 • they stridulate

Present Continuous

 • I am stridulating
 • you are stridulating
 • he|she|it is stridulating
 • we are stridulating
 • you are stridulating
 • they are stridulating

Present Perfect

 • I have stridulated
 • you have stridulated
 • he|she|it has stridulated
 • we have stridulated
 • you have stridulated
 • they have stridulated

Present Perfect Continuous

 • I have been stridulating
 • you have been stridulating
 • he|she|it has been stridulating
 • we have been stridulating
 • you have been stridulating
 • they have been stridulating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stridulate në kohët e shkuara

Simple past

 • I stridulated
 • you stridulated
 • he|she|it stridulated
 • we stridulated
 • you stridulated
 • they stridulated

Past continuous

 • I was stridulating
 • you were stridulating
 • he|she|it was stridulating
 • we were stridulating
 • you were stridulating
 • they were stridulating

Past perfect

 • I had stridulated
 • you had stridulated
 • he|she|it had stridulated
 • we had stridulated
 • you had stridulated
 • they had stridulated

Past perfect continuous

 • I had been stridulating
 • you had been stridulating
 • he|she|it had been stridulating
 • we had been stridulating
 • you had been stridulating
 • they had been stridulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stridulate në kohët e ardhshme

Future

 • I will stridulate
 • you will stridulate
 • he|she|it will stridulate
 • we will stridulate
 • you will stridulate
 • they will stridulate

Future continuous

 • I will be stridulating
 • you will be stridulating
 • he|she|it will be stridulating
 • we will be stridulating
 • you will be stridulating
 • they will be stridulating

Future perfect

 • I will have stridulated
 • you will have stridulated
 • he|she|it will have stridulated
 • we will have stridulated
 • you will have stridulated
 • they will have stridulated

Future perfect continuous

 • I will have been stridulating
 • you will have been stridulating
 • he|she|it will have been stridulating
 • we will have been stridulating
 • you will have been stridulating
 • they will have been stridulating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stridulate

Present participle

 • stridulating

Past participle

 • stridulated

Perfect Participle

 • having stridulated

Imperative në anglisht, për foljen stridulate

Imperative

 • stridulate
 • let's stridulate
 • stridulate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: caption distaste ripple saturate step stress stride strike strongarm swob unearth