Zgjedhimi i foljes stride në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stride në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stride në kohën e tashme

Present Tense

 • I stride
 • you stride
 • he|she|it strides
 • we stride
 • you stride
 • they stride

Present Continuous

 • I am striding
 • you are striding
 • he|she|it is striding
 • we are striding
 • you are striding
 • they are striding

Present Perfect

 • I have stridden
 • you have stridden
 • he|she|it has stridden
 • we have stridden
 • you have stridden
 • they have stridden

Present Perfect Continuous

 • I have been striding
 • you have been striding
 • he|she|it has been striding
 • we have been striding
 • you have been striding
 • they have been striding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stride në kohët e shkuara

Simple past

 • I strode
 • you strode
 • he|she|it strode
 • we strode
 • you strode
 • they strode

Past continuous

 • I was striding
 • you were striding
 • he|she|it was striding
 • we were striding
 • you were striding
 • they were striding

Past perfect

 • I had stridden
 • you had stridden
 • he|she|it had stridden
 • we had stridden
 • you had stridden
 • they had stridden

Past perfect continuous

 • I had been striding
 • you had been striding
 • he|she|it had been striding
 • we had been striding
 • you had been striding
 • they had been striding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stride në kohët e ardhshme

Future

 • I will stride
 • you will stride
 • he|she|it will stride
 • we will stride
 • you will stride
 • they will stride

Future continuous

 • I will be striding
 • you will be striding
 • he|she|it will be striding
 • we will be striding
 • you will be striding
 • they will be striding

Future perfect

 • I will have stridden
 • you will have stridden
 • he|she|it will have stridden
 • we will have stridden
 • you will have stridden
 • they will have stridden

Future perfect continuous

 • I will have been striding
 • you will have been striding
 • he|she|it will have been striding
 • we will have been striding
 • you will have been striding
 • they will have been striding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stride

Present participle

 • striding

Past participle

 • stridden

Perfect Participle

 • having stridden

Imperative në anglisht, për foljen stride

Imperative

 • stride
 • let's stride
 • stride

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: captain distance riposte satisfy stenograph strengthen strickle stridulate stroll swizzle undulate