Zgjedhimi i foljes story në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes story në anglisht.

Zgjedhimi e foljes story në kohën e tashme

Present Tense

 • I story
 • you story
 • he|she|it stories
 • we story
 • you story
 • they story

Present Continuous

 • I am storying
 • you are storying
 • he|she|it is storying
 • we are storying
 • you are storying
 • they are storying

Present Perfect

 • I have storied
 • you have storied
 • he|she|it has storied
 • we have storied
 • you have storied
 • they have storied

Present Perfect Continuous

 • I have been storying
 • you have been storying
 • he|she|it has been storying
 • we have been storying
 • you have been storying
 • they have been storying

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes story në kohët e shkuara

Simple past

 • I storied
 • you storied
 • he|she|it storied
 • we storied
 • you storied
 • they storied

Past continuous

 • I was storying
 • you were storying
 • he|she|it was storying
 • we were storying
 • you were storying
 • they were storying

Past perfect

 • I had storied
 • you had storied
 • he|she|it had storied
 • we had storied
 • you had storied
 • they had storied

Past perfect continuous

 • I had been storying
 • you had been storying
 • he|she|it had been storying
 • we had been storying
 • you had been storying
 • they had been storying

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes story në kohët e ardhshme

Future

 • I will story
 • you will story
 • he|she|it will story
 • we will story
 • you will story
 • they will story

Future continuous

 • I will be storying
 • you will be storying
 • he|she|it will be storying
 • we will be storying
 • you will be storying
 • they will be storying

Future perfect

 • I will have storied
 • you will have storied
 • he|she|it will have storied
 • we will have storied
 • you will have storied
 • they will have storied

Future perfect continuous

 • I will have been storying
 • you will have been storying
 • he|she|it will have been storying
 • we will have been storying
 • you will have been storying
 • they will have been storying

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen story

Present participle

 • storying

Past participle

 • storied

Perfect Participle

 • having storied

Imperative në anglisht, për foljen story

Imperative

 • story
 • let's story
 • story

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: candy dispraise rhyme salaam standardize stool storm storyboard straightarm swan underlet