Zgjedhimi i foljes stope në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stope në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stope në kohën e tashme

Present Tense

 • I stope
 • you stope
 • he|she|it stopes
 • we stope
 • you stope
 • they stope

Present Continuous

 • I am stoping
 • you are stoping
 • he|she|it is stoping
 • we are stoping
 • you are stoping
 • they are stoping

Present Perfect

 • I have stoped
 • you have stoped
 • he|she|it has stoped
 • we have stoped
 • you have stoped
 • they have stoped

Present Perfect Continuous

 • I have been stoping
 • you have been stoping
 • he|she|it has been stoping
 • we have been stoping
 • you have been stoping
 • they have been stoping

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stope në kohët e shkuara

Simple past

 • I stoped
 • you stoped
 • he|she|it stoped
 • we stoped
 • you stoped
 • they stoped

Past continuous

 • I was stoping
 • you were stoping
 • he|she|it was stoping
 • we were stoping
 • you were stoping
 • they were stoping

Past perfect

 • I had stoped
 • you had stoped
 • he|she|it had stoped
 • we had stoped
 • you had stoped
 • they had stoped

Past perfect continuous

 • I had been stoping
 • you had been stoping
 • he|she|it had been stoping
 • we had been stoping
 • you had been stoping
 • they had been stoping

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stope në kohët e ardhshme

Future

 • I will stope
 • you will stope
 • he|she|it will stope
 • we will stope
 • you will stope
 • they will stope

Future continuous

 • I will be stoping
 • you will be stoping
 • he|she|it will be stoping
 • we will be stoping
 • you will be stoping
 • they will be stoping

Future perfect

 • I will have stoped
 • you will have stoped
 • he|she|it will have stoped
 • we will have stoped
 • you will have stoped
 • they will have stoped

Future perfect continuous

 • I will have been stoping
 • you will have been stoping
 • he|she|it will have been stoping
 • we will have been stoping
 • you will have been stoping
 • they will have been stoping

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stope

Present participle

 • stoping

Past participle

 • stoped

Perfect Participle

 • having stoped

Imperative në anglisht, për foljen stope

Imperative

 • stope
 • let's stope
 • stope

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: canalise displode rewrite sag stanch stonewall stop stopper straddle swage underfund