Zgjedhimi i foljes stone në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stone në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stone në kohën e tashme

Present Tense

 • I stone
 • you stone
 • he|she|it stones
 • we stone
 • you stone
 • they stone

Present Continuous

 • I am stoning
 • you are stoning
 • he|she|it is stoning
 • we are stoning
 • you are stoning
 • they are stoning

Present Perfect

 • I have stoned
 • you have stoned
 • he|she|it has stoned
 • we have stoned
 • you have stoned
 • they have stoned

Present Perfect Continuous

 • I have been stoning
 • you have been stoning
 • he|she|it has been stoning
 • we have been stoning
 • you have been stoning
 • they have been stoning

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stone në kohët e shkuara

Simple past

 • I stoned
 • you stoned
 • he|she|it stoned
 • we stoned
 • you stoned
 • they stoned

Past continuous

 • I was stoning
 • you were stoning
 • he|she|it was stoning
 • we were stoning
 • you were stoning
 • they were stoning

Past perfect

 • I had stoned
 • you had stoned
 • he|she|it had stoned
 • we had stoned
 • you had stoned
 • they had stoned

Past perfect continuous

 • I had been stoning
 • you had been stoning
 • he|she|it had been stoning
 • we had been stoning
 • you had been stoning
 • they had been stoning

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stone në kohët e ardhshme

Future

 • I will stone
 • you will stone
 • he|she|it will stone
 • we will stone
 • you will stone
 • they will stone

Future continuous

 • I will be stoning
 • you will be stoning
 • he|she|it will be stoning
 • we will be stoning
 • you will be stoning
 • they will be stoning

Future perfect

 • I will have stoned
 • you will have stoned
 • he|she|it will have stoned
 • we will have stoned
 • you will have stoned
 • they will have stoned

Future perfect continuous

 • I will have been stoning
 • you will have been stoning
 • he|she|it will have been stoning
 • we will have been stoning
 • you will have been stoning
 • they will have been stoning

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stone

Present participle

 • stoning

Past participle

 • stoned

Perfect Participle

 • having stoned

Imperative në anglisht, për foljen stone

Imperative

 • stone
 • let's stone
 • stone

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: calque dispend revolt saber stain stock stomp stone-wall stopper suspend undercoat