Zgjedhimi i foljes stoke në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stoke në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stoke në kohën e tashme

Present Tense

 • I stoke
 • you stoke
 • he|she|it stokes
 • we stoke
 • you stoke
 • they stoke

Present Continuous

 • I am stoking
 • you are stoking
 • he|she|it is stoking
 • we are stoking
 • you are stoking
 • they are stoking

Present Perfect

 • I have stoked
 • you have stoked
 • he|she|it has stoked
 • we have stoked
 • you have stoked
 • they have stoked

Present Perfect Continuous

 • I have been stoking
 • you have been stoking
 • he|she|it has been stoking
 • we have been stoking
 • you have been stoking
 • they have been stoking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stoke në kohët e shkuara

Simple past

 • I stoked
 • you stoked
 • he|she|it stoked
 • we stoked
 • you stoked
 • they stoked

Past continuous

 • I was stoking
 • you were stoking
 • he|she|it was stoking
 • we were stoking
 • you were stoking
 • they were stoking

Past perfect

 • I had stoked
 • you had stoked
 • he|she|it had stoked
 • we had stoked
 • you had stoked
 • they had stoked

Past perfect continuous

 • I had been stoking
 • you had been stoking
 • he|she|it had been stoking
 • we had been stoking
 • you had been stoking
 • they had been stoking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stoke në kohët e ardhshme

Future

 • I will stoke
 • you will stoke
 • he|she|it will stoke
 • we will stoke
 • you will stoke
 • they will stoke

Future continuous

 • I will be stoking
 • you will be stoking
 • he|she|it will be stoking
 • we will be stoking
 • you will be stoking
 • they will be stoking

Future perfect

 • I will have stoked
 • you will have stoked
 • he|she|it will have stoked
 • we will have stoked
 • you will have stoked
 • they will have stoked

Future perfect continuous

 • I will have been stoking
 • you will have been stoking
 • he|she|it will have been stoking
 • we will have been stoking
 • you will have been stoking
 • they will have been stoking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stoke

Present participle

 • stoking

Past participle

 • stoked

Perfect Participle

 • having stoked

Imperative në anglisht, për foljen stoke

Imperative

 • stoke
 • let's stoke
 • stoke

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: callous disparage revivify rusticate stagemanage stirfry stodge stomach stoop survey underbuy