Zgjedhimi i foljes stilt në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stilt në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stilt në kohën e tashme

Present Tense

 • I stilt
 • you stilt
 • he|she|it stilts
 • we stilt
 • you stilt
 • they stilt

Present Continuous

 • I am stilting
 • you are stilting
 • he|she|it is stilting
 • we are stilting
 • you are stilting
 • they are stilting

Present Perfect

 • I have stilted
 • you have stilted
 • he|she|it has stilted
 • we have stilted
 • you have stilted
 • they have stilted

Present Perfect Continuous

 • I have been stilting
 • you have been stilting
 • he|she|it has been stilting
 • we have been stilting
 • you have been stilting
 • they have been stilting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stilt në kohët e shkuara

Simple past

 • I stilted
 • you stilted
 • he|she|it stilted
 • we stilted
 • you stilted
 • they stilted

Past continuous

 • I was stilting
 • you were stilting
 • he|she|it was stilting
 • we were stilting
 • you were stilting
 • they were stilting

Past perfect

 • I had stilted
 • you had stilted
 • he|she|it had stilted
 • we had stilted
 • you had stilted
 • they had stilted

Past perfect continuous

 • I had been stilting
 • you had been stilting
 • he|she|it had been stilting
 • we had been stilting
 • you had been stilting
 • they had been stilting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stilt në kohët e ardhshme

Future

 • I will stilt
 • you will stilt
 • he|she|it will stilt
 • we will stilt
 • you will stilt
 • they will stilt

Future continuous

 • I will be stilting
 • you will be stilting
 • he|she|it will be stilting
 • we will be stilting
 • you will be stilting
 • they will be stilting

Future perfect

 • I will have stilted
 • you will have stilted
 • he|she|it will have stilted
 • we will have stilted
 • you will have stilted
 • they will have stilted

Future perfect continuous

 • I will have been stilting
 • you will have been stilting
 • he|she|it will have been stilting
 • we will have been stilting
 • you will have been stilting
 • they will have been stilting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stilt

Present participle

 • stilting

Past participle

 • stilted

Perfect Participle

 • having stilted

Imperative në anglisht, për foljen stilt

Imperative

 • stilt
 • let's stilt
 • stilt

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: caddie dislike revel ruff squilgee stiffarm stillhunt stimulate stitch surcharge uncheck