Zgjedhimi i foljes stick në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stick në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stick në kohën e tashme

Present Tense

 • I stick
 • you stick
 • he|she|it sticks
 • we stick
 • you stick
 • they stick

Present Continuous

 • I am sticking
 • you are sticking
 • he|she|it is sticking
 • we are sticking
 • you are sticking
 • they are sticking

Present Perfect

 • I have stuck
 • you have stuck
 • he|she|it has stuck
 • we have stuck
 • you have stuck
 • they have stuck

Present Perfect Continuous

 • I have been sticking
 • you have been sticking
 • he|she|it has been sticking
 • we have been sticking
 • you have been sticking
 • they have been sticking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stick në kohët e shkuara

Simple past

 • I stuck
 • you stuck
 • he|she|it stuck
 • we stuck
 • you stuck
 • they stuck

Past continuous

 • I was sticking
 • you were sticking
 • he|she|it was sticking
 • we were sticking
 • you were sticking
 • they were sticking

Past perfect

 • I had stuck
 • you had stuck
 • he|she|it had stuck
 • we had stuck
 • you had stuck
 • they had stuck

Past perfect continuous

 • I had been sticking
 • you had been sticking
 • he|she|it had been sticking
 • we had been sticking
 • you had been sticking
 • they had been sticking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stick në kohët e ardhshme

Future

 • I will stick
 • you will stick
 • he|she|it will stick
 • we will stick
 • you will stick
 • they will stick

Future continuous

 • I will be sticking
 • you will be sticking
 • he|she|it will be sticking
 • we will be sticking
 • you will be sticking
 • they will be sticking

Future perfect

 • I will have stuck
 • you will have stuck
 • he|she|it will have stuck
 • we will have stuck
 • you will have stuck
 • they will have stuck

Future perfect continuous

 • I will have been sticking
 • you will have been sticking
 • he|she|it will have been sticking
 • we will have been sticking
 • you will have been sticking
 • they will have been sticking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stick

Present participle

 • sticking

Past participle

 • stuck

Perfect Participle

 • having stuck

Imperative në anglisht, për foljen stick

Imperative

 • stick
 • let's stick
 • stick

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: butter disincentivize retrospect row squabble stereotype steward stickle stigmatize supervene unbend