Zgjedhimi i foljes start në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes start në anglisht.

Zgjedhimi e foljes start në kohën e tashme

Present Tense

 • I start
 • you start
 • he|she|it starts
 • we start
 • you start
 • they start

Present Continuous

 • I am starting
 • you are starting
 • he|she|it is starting
 • we are starting
 • you are starting
 • they are starting

Present Perfect

 • I have started
 • you have started
 • he|she|it has started
 • we have started
 • you have started
 • they have started

Present Perfect Continuous

 • I have been starting
 • you have been starting
 • he|she|it has been starting
 • we have been starting
 • you have been starting
 • they have been starting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes start në kohët e shkuara

Simple past

 • I started
 • you started
 • he|she|it started
 • we started
 • you started
 • they started

Past continuous

 • I was starting
 • you were starting
 • he|she|it was starting
 • we were starting
 • you were starting
 • they were starting

Past perfect

 • I had started
 • you had started
 • he|she|it had started
 • we had started
 • you had started
 • they had started

Past perfect continuous

 • I had been starting
 • you had been starting
 • he|she|it had been starting
 • we had been starting
 • you had been starting
 • they had been starting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes start në kohët e ardhshme

Future

 • I will start
 • you will start
 • he|she|it will start
 • we will start
 • you will start
 • they will start

Future continuous

 • I will be starting
 • you will be starting
 • he|she|it will be starting
 • we will be starting
 • you will be starting
 • they will be starting

Future perfect

 • I will have started
 • you will have started
 • he|she|it will have started
 • we will have started
 • you will have started
 • they will have started

Future perfect continuous

 • I will have been starting
 • you will have been starting
 • he|she|it will have been starting
 • we will have been starting
 • you will have been starting
 • they will have been starting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen start

Present participle

 • starting

Past participle

 • started

Perfect Participle

 • having started

Imperative në anglisht, për foljen start

Imperative

 • start
 • let's start
 • start

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bunker disembody result romance spoon-feed standardize stargaze startle steady sulphate twang