Zgjedhimi i foljes stand në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stand në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stand në kohën e tashme

Present Tense

 • I stand
 • you stand
 • he|she|it stands
 • we stand
 • you stand
 • they stand

Present Continuous

 • I am standing
 • you are standing
 • he|she|it is standing
 • we are standing
 • you are standing
 • they are standing

Present Perfect

 • I have stood
 • you have stood
 • he|she|it has stood
 • we have stood
 • you have stood
 • they have stood

Present Perfect Continuous

 • I have been standing
 • you have been standing
 • he|she|it has been standing
 • we have been standing
 • you have been standing
 • they have been standing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stand në kohët e shkuara

Simple past

 • I stood
 • you stood
 • he|she|it stood
 • we stood
 • you stood
 • they stood

Past continuous

 • I was standing
 • you were standing
 • he|she|it was standing
 • we were standing
 • you were standing
 • they were standing

Past perfect

 • I had stood
 • you had stood
 • he|she|it had stood
 • we had stood
 • you had stood
 • they had stood

Past perfect continuous

 • I had been standing
 • you had been standing
 • he|she|it had been standing
 • we had been standing
 • you had been standing
 • they had been standing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stand në kohët e ardhshme

Future

 • I will stand
 • you will stand
 • he|she|it will stand
 • we will stand
 • you will stand
 • they will stand

Future continuous

 • I will be standing
 • you will be standing
 • he|she|it will be standing
 • we will be standing
 • you will be standing
 • they will be standing

Future perfect

 • I will have stood
 • you will have stood
 • he|she|it will have stood
 • we will have stood
 • you will have stood
 • they will have stood

Future perfect continuous

 • I will have been standing
 • you will have been standing
 • he|she|it will have been standing
 • we will have been standing
 • you will have been standing
 • they will have been standing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stand

Present participle

 • standing

Past participle

 • stood

Perfect Participle

 • having stood

Imperative në anglisht, për foljen stand

Imperative

 • stand
 • let's stand
 • stand

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bumble discourage restart roger splutter stalk stanchion standardise startle suffumigate turn