Zgjedhimi i foljes stake në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stake në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stake në kohën e tashme

Present Tense

 • I stake
 • you stake
 • he|she|it stakes
 • we stake
 • you stake
 • they stake

Present Continuous

 • I am staking
 • you are staking
 • he|she|it is staking
 • we are staking
 • you are staking
 • they are staking

Present Perfect

 • I have staked
 • you have staked
 • he|she|it has staked
 • we have staked
 • you have staked
 • they have staked

Present Perfect Continuous

 • I have been staking
 • you have been staking
 • he|she|it has been staking
 • we have been staking
 • you have been staking
 • they have been staking

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stake në kohët e shkuara

Simple past

 • I staked
 • you staked
 • he|she|it staked
 • we staked
 • you staked
 • they staked

Past continuous

 • I was staking
 • you were staking
 • he|she|it was staking
 • we were staking
 • you were staking
 • they were staking

Past perfect

 • I had staked
 • you had staked
 • he|she|it had staked
 • we had staked
 • you had staked
 • they had staked

Past perfect continuous

 • I had been staking
 • you had been staking
 • he|she|it had been staking
 • we had been staking
 • you had been staking
 • they had been staking

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stake në kohët e ardhshme

Future

 • I will stake
 • you will stake
 • he|she|it will stake
 • we will stake
 • you will stake
 • they will stake

Future continuous

 • I will be staking
 • you will be staking
 • he|she|it will be staking
 • we will be staking
 • you will be staking
 • they will be staking

Future perfect

 • I will have staked
 • you will have staked
 • he|she|it will have staked
 • we will have staked
 • you will have staked
 • they will have staked

Future perfect continuous

 • I will have been staking
 • you will have been staking
 • he|she|it will have been staking
 • we will have been staking
 • you will have been staking
 • they will have been staking

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stake

Present participle

 • staking

Past participle

 • staked

Perfect Participle

 • having staked

Imperative në anglisht, për foljen stake

Imperative

 • stake
 • let's stake
 • stake

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bull discommon resort roadtest splay staff stain stale stand succuss tug