Zgjedhimi i foljes stain në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stain në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stain në kohën e tashme

Present Tense

 • I stain
 • you stain
 • he|she|it stains
 • we stain
 • you stain
 • they stain

Present Continuous

 • I am staining
 • you are staining
 • he|she|it is staining
 • we are staining
 • you are staining
 • they are staining

Present Perfect

 • I have stained
 • you have stained
 • he|she|it has stained
 • we have stained
 • you have stained
 • they have stained

Present Perfect Continuous

 • I have been staining
 • you have been staining
 • he|she|it has been staining
 • we have been staining
 • you have been staining
 • they have been staining

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stain në kohët e shkuara

Simple past

 • I stained
 • you stained
 • he|she|it stained
 • we stained
 • you stained
 • they stained

Past continuous

 • I was staining
 • you were staining
 • he|she|it was staining
 • we were staining
 • you were staining
 • they were staining

Past perfect

 • I had stained
 • you had stained
 • he|she|it had stained
 • we had stained
 • you had stained
 • they had stained

Past perfect continuous

 • I had been staining
 • you had been staining
 • he|she|it had been staining
 • we had been staining
 • you had been staining
 • they had been staining

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stain në kohët e ardhshme

Future

 • I will stain
 • you will stain
 • he|she|it will stain
 • we will stain
 • you will stain
 • they will stain

Future continuous

 • I will be staining
 • you will be staining
 • he|she|it will be staining
 • we will be staining
 • you will be staining
 • they will be staining

Future perfect

 • I will have stained
 • you will have stained
 • he|she|it will have stained
 • we will have stained
 • you will have stained
 • they will have stained

Future perfect continuous

 • I will have been staining
 • you will have been staining
 • he|she|it will have been staining
 • we will have been staining
 • you will have been staining
 • they will have been staining

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stain

Present participle

 • staining

Past participle

 • stained

Perfect Participle

 • having stained

Imperative në anglisht, për foljen stain

Imperative

 • stain
 • let's stain
 • stain

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bulk discommode resorb road-test splatter stack stagnate stake stanchion succumb tuft