Zgjedhimi i foljes stab në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes stab në anglisht.

Zgjedhimi e foljes stab në kohën e tashme

Present Tense

 • I stab
 • you stab
 • he|she|it stabs
 • we stab
 • you stab
 • they stab

Present Continuous

 • I am stabbing
 • you are stabbing
 • he|she|it is stabbing
 • we are stabbing
 • you are stabbing
 • they are stabbing

Present Perfect

 • I have stabbed
 • you have stabbed
 • he|she|it has stabbed
 • we have stabbed
 • you have stabbed
 • they have stabbed

Present Perfect Continuous

 • I have been stabbing
 • you have been stabbing
 • he|she|it has been stabbing
 • we have been stabbing
 • you have been stabbing
 • they have been stabbing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes stab në kohët e shkuara

Simple past

 • I stabbed
 • you stabbed
 • he|she|it stabbed
 • we stabbed
 • you stabbed
 • they stabbed

Past continuous

 • I was stabbing
 • you were stabbing
 • he|she|it was stabbing
 • we were stabbing
 • you were stabbing
 • they were stabbing

Past perfect

 • I had stabbed
 • you had stabbed
 • he|she|it had stabbed
 • we had stabbed
 • you had stabbed
 • they had stabbed

Past perfect continuous

 • I had been stabbing
 • you had been stabbing
 • he|she|it had been stabbing
 • we had been stabbing
 • you had been stabbing
 • they had been stabbing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes stab në kohët e ardhshme

Future

 • I will stab
 • you will stab
 • he|she|it will stab
 • we will stab
 • you will stab
 • they will stab

Future continuous

 • I will be stabbing
 • you will be stabbing
 • he|she|it will be stabbing
 • we will be stabbing
 • you will be stabbing
 • they will be stabbing

Future perfect

 • I will have stabbed
 • you will have stabbed
 • he|she|it will have stabbed
 • we will have stabbed
 • you will have stabbed
 • they will have stabbed

Future perfect continuous

 • I will have been stabbing
 • you will have been stabbing
 • he|she|it will have been stabbing
 • we will have been stabbing
 • you will have been stabbing
 • they will have been stabbing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen stab

Present participle

 • stabbing

Past participle

 • stabbed

Perfect Participle

 • having stabbed

Imperative në anglisht, për foljen stab

Imperative

 • stab
 • let's stab
 • stab

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: buddy discard reside riot spindle squilgee squish stabilise stagger substract truncate