Zgjedhimi i foljes sprinkle në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sprinkle në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sprinkle në kohën e tashme

Present Tense

 • I sprinkle
 • you sprinkle
 • he|she|it sprinkles
 • we sprinkle
 • you sprinkle
 • they sprinkle

Present Continuous

 • I am sprinkling
 • you are sprinkling
 • he|she|it is sprinkling
 • we are sprinkling
 • you are sprinkling
 • they are sprinkling

Present Perfect

 • I have sprinkled
 • you have sprinkled
 • he|she|it has sprinkled
 • we have sprinkled
 • you have sprinkled
 • they have sprinkled

Present Perfect Continuous

 • I have been sprinkling
 • you have been sprinkling
 • he|she|it has been sprinkling
 • we have been sprinkling
 • you have been sprinkling
 • they have been sprinkling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sprinkle në kohët e shkuara

Simple past

 • I sprinkled
 • you sprinkled
 • he|she|it sprinkled
 • we sprinkled
 • you sprinkled
 • they sprinkled

Past continuous

 • I was sprinkling
 • you were sprinkling
 • he|she|it was sprinkling
 • we were sprinkling
 • you were sprinkling
 • they were sprinkling

Past perfect

 • I had sprinkled
 • you had sprinkled
 • he|she|it had sprinkled
 • we had sprinkled
 • you had sprinkled
 • they had sprinkled

Past perfect continuous

 • I had been sprinkling
 • you had been sprinkling
 • he|she|it had been sprinkling
 • we had been sprinkling
 • you had been sprinkling
 • they had been sprinkling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sprinkle në kohët e ardhshme

Future

 • I will sprinkle
 • you will sprinkle
 • he|she|it will sprinkle
 • we will sprinkle
 • you will sprinkle
 • they will sprinkle

Future continuous

 • I will be sprinkling
 • you will be sprinkling
 • he|she|it will be sprinkling
 • we will be sprinkling
 • you will be sprinkling
 • they will be sprinkling

Future perfect

 • I will have sprinkled
 • you will have sprinkled
 • he|she|it will have sprinkled
 • we will have sprinkled
 • you will have sprinkled
 • they will have sprinkled

Future perfect continuous

 • I will have been sprinkling
 • you will have been sprinkling
 • he|she|it will have been sprinkling
 • we will have been sprinkling
 • you will have been sprinkling
 • they will have been sprinkling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sprinkle

Present participle

 • sprinkling

Past participle

 • sprinkled

Perfect Participle

 • having sprinkled

Imperative në anglisht, për foljen sprinkle

Imperative

 • sprinkle
 • let's sprinkle
 • sprinkle

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: broaden disable reprobate rewrite sparge spread springclean sprint spurt subduct trigger yellow