Zgjedhimi i foljes spread në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes spread në anglisht.

Zgjedhimi e foljes spread në kohën e tashme

Present Tense

 • I spread
 • you spread
 • he|she|it spreads
 • we spread
 • you spread
 • they spread

Present Continuous

 • I am spreading
 • you are spreading
 • he|she|it is spreading
 • we are spreading
 • you are spreading
 • they are spreading

Present Perfect

 • I have spread
 • you have spread
 • he|she|it has spread
 • we have spread
 • you have spread
 • they have spread

Present Perfect Continuous

 • I have been spreading
 • you have been spreading
 • he|she|it has been spreading
 • we have been spreading
 • you have been spreading
 • they have been spreading

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes spread në kohët e shkuara

Simple past

 • I spread
 • you spread
 • he|she|it spread
 • we spread
 • you spread
 • they spread

Past continuous

 • I was spreading
 • you were spreading
 • he|she|it was spreading
 • we were spreading
 • you were spreading
 • they were spreading

Past perfect

 • I had spread
 • you had spread
 • he|she|it had spread
 • we had spread
 • you had spread
 • they had spread

Past perfect continuous

 • I had been spreading
 • you had been spreading
 • he|she|it had been spreading
 • we had been spreading
 • you had been spreading
 • they had been spreading

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes spread në kohët e ardhshme

Future

 • I will spread
 • you will spread
 • he|she|it will spread
 • we will spread
 • you will spread
 • they will spread

Future continuous

 • I will be spreading
 • you will be spreading
 • he|she|it will be spreading
 • we will be spreading
 • you will be spreading
 • they will be spreading

Future perfect

 • I will have spread
 • you will have spread
 • he|she|it will have spread
 • we will have spread
 • you will have spread
 • they will have spread

Future perfect continuous

 • I will have been spreading
 • you will have been spreading
 • he|she|it will have been spreading
 • we will have been spreading
 • you will have been spreading
 • they will have been spreading

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen spread

Present participle

 • spreading

Past participle

 • spread

Perfect Participle

 • having spread

Imperative në anglisht, për foljen spread

Imperative

 • spread
 • let's spread
 • spread

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: brim dip represent revolutionize spam spouse spraypaint spreadeagle spruce stylopize trice yaw