Zgjedhimi i foljes splat në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes splat në anglisht.

Zgjedhimi e foljes splat në kohën e tashme

Present Tense

 • I splat
 • you splat
 • he|she|it splats
 • we splat
 • you splat
 • they splat

Present Continuous

 • I am splatting
 • you are splatting
 • he|she|it is splatting
 • we are splatting
 • you are splatting
 • they are splatting

Present Perfect

 • I have splatted
 • you have splatted
 • he|she|it has splatted
 • we have splatted
 • you have splatted
 • they have splatted

Present Perfect Continuous

 • I have been splatting
 • you have been splatting
 • he|she|it has been splatting
 • we have been splatting
 • you have been splatting
 • they have been splatting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes splat në kohët e shkuara

Simple past

 • I splatted
 • you splatted
 • he|she|it splatted
 • we splatted
 • you splatted
 • they splatted

Past continuous

 • I was splatting
 • you were splatting
 • he|she|it was splatting
 • we were splatting
 • you were splatting
 • they were splatting

Past perfect

 • I had splatted
 • you had splatted
 • he|she|it had splatted
 • we had splatted
 • you had splatted
 • they had splatted

Past perfect continuous

 • I had been splatting
 • you had been splatting
 • he|she|it had been splatting
 • we had been splatting
 • you had been splatting
 • they had been splatting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes splat në kohët e ardhshme

Future

 • I will splat
 • you will splat
 • he|she|it will splat
 • we will splat
 • you will splat
 • they will splat

Future continuous

 • I will be splatting
 • you will be splatting
 • he|she|it will be splatting
 • we will be splatting
 • you will be splatting
 • they will be splatting

Future perfect

 • I will have splatted
 • you will have splatted
 • he|she|it will have splatted
 • we will have splatted
 • you will have splatted
 • they will have splatted

Future perfect continuous

 • I will have been splatting
 • you will have been splatting
 • he|she|it will have been splatting
 • we will have been splatting
 • you will have been splatting
 • they will have been splatting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen splat

Present participle

 • splatting

Past participle

 • splatted

Perfect Participle

 • having splatted

Imperative në anglisht, për foljen splat

Imperative

 • splat
 • let's splat
 • splat

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: branch dice reoffend retrogress solemnize spirit splash splatter splotch strickle transpierce worth