Zgjedhimi i foljes spiral në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes spiral në anglisht.

Zgjedhimi e foljes spiral në kohën e tashme

Present Tense

 • I spiral
 • you spiral
 • he|she|it spirals
 • we spiral
 • you spiral
 • they spiral

Present Continuous

 • I am spiralling
 • you are spiralling
 • he|she|it is spiralling
 • we are spiralling
 • you are spiralling
 • they are spiralling

Present Perfect

 • I have spiralled
 • you have spiralled
 • he|she|it has spiralled
 • we have spiralled
 • you have spiralled
 • they have spiralled

Present Perfect Continuous

 • I have been spiralling
 • you have been spiralling
 • he|she|it has been spiralling
 • we have been spiralling
 • you have been spiralling
 • they have been spiralling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes spiral në kohët e shkuara

Simple past

 • I spiralled
 • you spiralled
 • he|she|it spiralled
 • we spiralled
 • you spiralled
 • they spiralled

Past continuous

 • I was spiralling
 • you were spiralling
 • he|she|it was spiralling
 • we were spiralling
 • you were spiralling
 • they were spiralling

Past perfect

 • I had spiralled
 • you had spiralled
 • he|she|it had spiralled
 • we had spiralled
 • you had spiralled
 • they had spiralled

Past perfect continuous

 • I had been spiralling
 • you had been spiralling
 • he|she|it had been spiralling
 • we had been spiralling
 • you had been spiralling
 • they had been spiralling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes spiral në kohët e ardhshme

Future

 • I will spiral
 • you will spiral
 • he|she|it will spiral
 • we will spiral
 • you will spiral
 • they will spiral

Future continuous

 • I will be spiralling
 • you will be spiralling
 • he|she|it will be spiralling
 • we will be spiralling
 • you will be spiralling
 • they will be spiralling

Future perfect

 • I will have spiralled
 • you will have spiralled
 • he|she|it will have spiralled
 • we will have spiralled
 • you will have spiralled
 • they will have spiralled

Future perfect continuous

 • I will have been spiralling
 • you will have been spiralling
 • he|she|it will have been spiralling
 • we will have been spiralling
 • you will have been spiralling
 • they will have been spiralling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen spiral

Present participle

 • spiralling

Past participle

 • spiralled

Perfect Participle

 • having spiralled

Imperative në anglisht, për foljen spiral

Imperative

 • spiral
 • let's spiral
 • spiral

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: braid dial render retrain soil spike spindry spire splatter streak transit work