Zgjedhimi i foljes speedread në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes speedread në anglisht.

Zgjedhimi e foljes speedread në kohën e tashme

Present Tense

 • I speedread
 • you speedread
 • he|she|it speedreads
 • we speedread
 • you speedread
 • they speedread

Present Continuous

 • I am speedreading
 • you are speedreading
 • he|she|it is speedreading
 • we are speedreading
 • you are speedreading
 • they are speedreading

Present Perfect

 • I have speedreaded
 • you have speedreaded
 • he|she|it has speedreaded
 • we have speedreaded
 • you have speedreaded
 • they have speedreaded

Present Perfect Continuous

 • I have been speedreading
 • you have been speedreading
 • he|she|it has been speedreading
 • we have been speedreading
 • you have been speedreading
 • they have been speedreading

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes speedread në kohët e shkuara

Simple past

 • I speedreaded
 • you speedreaded
 • he|she|it speedreaded
 • we speedreaded
 • you speedreaded
 • they speedreaded

Past continuous

 • I was speedreading
 • you were speedreading
 • he|she|it was speedreading
 • we were speedreading
 • you were speedreading
 • they were speedreading

Past perfect

 • I had speedreaded
 • you had speedreaded
 • he|she|it had speedreaded
 • we had speedreaded
 • you had speedreaded
 • they had speedreaded

Past perfect continuous

 • I had been speedreading
 • you had been speedreading
 • he|she|it had been speedreading
 • we had been speedreading
 • you had been speedreading
 • they had been speedreading

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes speedread në kohët e ardhshme

Future

 • I will speedread
 • you will speedread
 • he|she|it will speedread
 • we will speedread
 • you will speedread
 • they will speedread

Future continuous

 • I will be speedreading
 • you will be speedreading
 • he|she|it will be speedreading
 • we will be speedreading
 • you will be speedreading
 • they will be speedreading

Future perfect

 • I will have speedreaded
 • you will have speedreaded
 • he|she|it will have speedreaded
 • we will have speedreaded
 • you will have speedreaded
 • they will have speedreaded

Future perfect continuous

 • I will have been speedreading
 • you will have been speedreading
 • he|she|it will have been speedreading
 • we will have been speedreading
 • you will have been speedreading
 • they will have been speedreading

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen speedread

Present participle

 • speedreading

Past participle

 • speedreaded

Perfect Participle

 • having speedreaded

Imperative në anglisht, për foljen speedread

Imperative

 • speedread
 • let's speedread
 • speedread

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bound devastate reminisce retail socialise specify speed-read spell spile straddle trampoline witter