Zgjedhimi i foljes speed-read në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes speed-read në anglisht.

Zgjedhimi e foljes speed-read në kohën e tashme

Present Tense

 • I speed-read
 • you speed-read
 • he|she|it speed-reads
 • we speed-read
 • you speed-read
 • they speed-read

Present Continuous

 • I am speed-reading
 • you are speed-reading
 • he|she|it is speed-reading
 • we are speed-reading
 • you are speed-reading
 • they are speed-reading

Present Perfect

 • I have speed-read
 • you have speed-read
 • he|she|it has speed-read
 • we have speed-read
 • you have speed-read
 • they have speed-read

Present Perfect Continuous

 • I have been speed-reading
 • you have been speed-reading
 • he|she|it has been speed-reading
 • we have been speed-reading
 • you have been speed-reading
 • they have been speed-reading

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes speed-read në kohët e shkuara

Simple past

 • I speed-read
 • you speed-read
 • he|she|it speed-read
 • we speed-read
 • you speed-read
 • they speed-read

Past continuous

 • I was speed-reading
 • you were speed-reading
 • he|she|it was speed-reading
 • we were speed-reading
 • you were speed-reading
 • they were speed-reading

Past perfect

 • I had speed-read
 • you had speed-read
 • he|she|it had speed-read
 • we had speed-read
 • you had speed-read
 • they had speed-read

Past perfect continuous

 • I had been speed-reading
 • you had been speed-reading
 • he|she|it had been speed-reading
 • we had been speed-reading
 • you had been speed-reading
 • they had been speed-reading

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes speed-read në kohët e ardhshme

Future

 • I will speed-read
 • you will speed-read
 • he|she|it will speed-read
 • we will speed-read
 • you will speed-read
 • they will speed-read

Future continuous

 • I will be speed-reading
 • you will be speed-reading
 • he|she|it will be speed-reading
 • we will be speed-reading
 • you will be speed-reading
 • they will be speed-reading

Future perfect

 • I will have speed-read
 • you will have speed-read
 • he|she|it will have speed-read
 • we will have speed-read
 • you will have speed-read
 • they will have speed-read

Future perfect continuous

 • I will have been speed-reading
 • you will have been speed-reading
 • he|she|it will have been speed-reading
 • we will have been speed-reading
 • you will have been speed-reading
 • they will have been speed-reading

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen speed-read

Present participle

 • speed-reading

Past participle

 • speed-read

Perfect Participle

 • having speed-read

Imperative në anglisht, për foljen speed-read

Imperative

 • speed-read
 • let's speed-read
 • speed-read

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bounce devalue remind ret sober specialize speed speedread spike stow trample witness