Zgjedhimi i foljes speed në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes speed në anglisht.

Zgjedhimi e foljes speed në kohën e tashme

Present Tense

 • I speed
 • you speed
 • he|she|it speeds
 • we speed
 • you speed
 • they speed

Present Continuous

 • I am speeding
 • you are speeding
 • he|she|it is speeding
 • we are speeding
 • you are speeding
 • they are speeding

Present Perfect

 • I have sped/speeded
 • you have sped/speeded
 • he|she|it has sped/speeded
 • we have sped/speeded
 • you have sped/speeded
 • they have sped/speeded

Present Perfect Continuous

 • I have been speeding
 • you have been speeding
 • he|she|it has been speeding
 • we have been speeding
 • you have been speeding
 • they have been speeding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes speed në kohët e shkuara

Simple past

 • I sped/speeded
 • you sped/speeded
 • he|she|it sped/speeded
 • we sped/speeded
 • you sped/speeded
 • they sped/speeded

Past continuous

 • I was speeding
 • you were speeding
 • he|she|it was speeding
 • we were speeding
 • you were speeding
 • they were speeding

Past perfect

 • I had sped/speeded
 • you had sped/speeded
 • he|she|it had sped/speeded
 • we had sped/speeded
 • you had sped/speeded
 • they had sped/speeded

Past perfect continuous

 • I had been speeding
 • you had been speeding
 • he|she|it had been speeding
 • we had been speeding
 • you had been speeding
 • they had been speeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes speed në kohët e ardhshme

Future

 • I will speed
 • you will speed
 • he|she|it will speed
 • we will speed
 • you will speed
 • they will speed

Future continuous

 • I will be speeding
 • you will be speeding
 • he|she|it will be speeding
 • we will be speeding
 • you will be speeding
 • they will be speeding

Future perfect

 • I will have sped/speeded
 • you will have sped/speeded
 • he|she|it will have sped/speeded
 • we will have sped/speeded
 • you will have sped/speeded
 • they will have sped/speeded

Future perfect continuous

 • I will have been speeding
 • you will have been speeding
 • he|she|it will have been speeding
 • we will have been speeding
 • you will have been speeding
 • they will have been speeding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen speed

Present participle

 • speeding

Past participle

 • sped/speeded

Perfect Participle

 • having sped/speeded

Imperative në anglisht, për foljen speed

Imperative

 • speed
 • let's speed
 • speed

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: boult deuterate remilitarize resuscitate sob specialise speechify speed-read spiflicate stave tramp withstand