Zgjedhimi i foljes specialise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes specialise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes specialise në kohën e tashme

Present Tense

 • I specialise
 • you specialise
 • he|she|it specialises
 • we specialise
 • you specialise
 • they specialise

Present Continuous

 • I am specialising
 • you are specialising
 • he|she|it is specialising
 • we are specialising
 • you are specialising
 • they are specialising

Present Perfect

 • I have specialised
 • you have specialised
 • he|she|it has specialised
 • we have specialised
 • you have specialised
 • they have specialised

Present Perfect Continuous

 • I have been specialising
 • you have been specialising
 • he|she|it has been specialising
 • we have been specialising
 • you have been specialising
 • they have been specialising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes specialise në kohët e shkuara

Simple past

 • I specialised
 • you specialised
 • he|she|it specialised
 • we specialised
 • you specialised
 • they specialised

Past continuous

 • I was specialising
 • you were specialising
 • he|she|it was specialising
 • we were specialising
 • you were specialising
 • they were specialising

Past perfect

 • I had specialised
 • you had specialised
 • he|she|it had specialised
 • we had specialised
 • you had specialised
 • they had specialised

Past perfect continuous

 • I had been specialising
 • you had been specialising
 • he|she|it had been specialising
 • we had been specialising
 • you had been specialising
 • they had been specialising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes specialise në kohët e ardhshme

Future

 • I will specialise
 • you will specialise
 • he|she|it will specialise
 • we will specialise
 • you will specialise
 • they will specialise

Future continuous

 • I will be specialising
 • you will be specialising
 • he|she|it will be specialising
 • we will be specialising
 • you will be specialising
 • they will be specialising

Future perfect

 • I will have specialised
 • you will have specialised
 • he|she|it will have specialised
 • we will have specialised
 • you will have specialised
 • they will have specialised

Future perfect continuous

 • I will have been specialising
 • you will have been specialising
 • he|she|it will have been specialising
 • we will have been specialising
 • you will have been specialising
 • they will have been specialising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen specialise

Present participle

 • specialising

Past participle

 • specialised

Perfect Participle

 • having specialised

Imperative në anglisht, për foljen specialise

Imperative

 • specialise
 • let's specialise
 • specialise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: botanize detoxicate remark resubmit snuff spatter speck specialize spell stopper traffic wish