Zgjedhimi i foljes spall në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes spall në anglisht.

Zgjedhimi e foljes spall në kohën e tashme

Present Tense

 • I spall
 • you spall
 • he|she|it spalls
 • we spall
 • you spall
 • they spall

Present Continuous

 • I am spalling
 • you are spalling
 • he|she|it is spalling
 • we are spalling
 • you are spalling
 • they are spalling

Present Perfect

 • I have spalled
 • you have spalled
 • he|she|it has spalled
 • we have spalled
 • you have spalled
 • they have spalled

Present Perfect Continuous

 • I have been spalling
 • you have been spalling
 • he|she|it has been spalling
 • we have been spalling
 • you have been spalling
 • they have been spalling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes spall në kohët e shkuara

Simple past

 • I spalled
 • you spalled
 • he|she|it spalled
 • we spalled
 • you spalled
 • they spalled

Past continuous

 • I was spalling
 • you were spalling
 • he|she|it was spalling
 • we were spalling
 • you were spalling
 • they were spalling

Past perfect

 • I had spalled
 • you had spalled
 • he|she|it had spalled
 • we had spalled
 • you had spalled
 • they had spalled

Past perfect continuous

 • I had been spalling
 • you had been spalling
 • he|she|it had been spalling
 • we had been spalling
 • you had been spalling
 • they had been spalling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes spall në kohët e ardhshme

Future

 • I will spall
 • you will spall
 • he|she|it will spall
 • we will spall
 • you will spall
 • they will spall

Future continuous

 • I will be spalling
 • you will be spalling
 • he|she|it will be spalling
 • we will be spalling
 • you will be spalling
 • they will be spalling

Future perfect

 • I will have spalled
 • you will have spalled
 • he|she|it will have spalled
 • we will have spalled
 • you will have spalled
 • they will have spalled

Future perfect continuous

 • I will have been spalling
 • you will have been spalling
 • he|she|it will have been spalling
 • we will have been spalling
 • you will have been spalling
 • they will have been spalling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen spall

Present participle

 • spalling

Past participle

 • spalled

Perfect Participle

 • having spalled

Imperative në anglisht, për foljen spall

Imperative

 • spall
 • let's spall
 • spall

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: boohoo destock release resort sniggle sovietize spag spam sparkle stithy touchdown wine