Zgjedhimi i foljes sling në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sling në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sling në kohën e tashme

Present Tense

 • I sling
 • you sling
 • he|she|it slings
 • we sling
 • you sling
 • they sling

Present Continuous

 • I am slinging
 • you are slinging
 • he|she|it is slinging
 • we are slinging
 • you are slinging
 • they are slinging

Present Perfect

 • I have slung
 • you have slung
 • he|she|it has slung
 • we have slung
 • you have slung
 • they have slung

Present Perfect Continuous

 • I have been slinging
 • you have been slinging
 • he|she|it has been slinging
 • we have been slinging
 • you have been slinging
 • they have been slinging

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sling në kohët e shkuara

Simple past

 • I slung
 • you slung
 • he|she|it slung
 • we slung
 • you slung
 • they slung

Past continuous

 • I was slinging
 • you were slinging
 • he|she|it was slinging
 • we were slinging
 • you were slinging
 • they were slinging

Past perfect

 • I had slung
 • you had slung
 • he|she|it had slung
 • we had slung
 • you had slung
 • they had slung

Past perfect continuous

 • I had been slinging
 • you had been slinging
 • he|she|it had been slinging
 • we had been slinging
 • you had been slinging
 • they had been slinging

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sling në kohët e ardhshme

Future

 • I will sling
 • you will sling
 • he|she|it will sling
 • we will sling
 • you will sling
 • they will sling

Future continuous

 • I will be slinging
 • you will be slinging
 • he|she|it will be slinging
 • we will be slinging
 • you will be slinging
 • they will be slinging

Future perfect

 • I will have slung
 • you will have slung
 • he|she|it will have slung
 • we will have slung
 • you will have slung
 • they will have slung

Future perfect continuous

 • I will have been slinging
 • you will have been slinging
 • he|she|it will have been slinging
 • we will have been slinging
 • you will have been slinging
 • they will have been slinging

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sling

Present participle

 • slinging

Past participle

 • slung

Perfect Participle

 • having slung

Imperative në anglisht, për foljen sling

Imperative

 • sling
 • let's sling
 • sling

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bestrew delay recollect reintroduce sinter slay slime slink slog splinter tempt wail