Zgjedhimi i foljes slim në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes slim në anglisht.

Zgjedhimi e foljes slim në kohën e tashme

Present Tense

 • I slim
 • you slim
 • he|she|it slims
 • we slim
 • you slim
 • they slim

Present Continuous

 • I am slimming
 • you are slimming
 • he|she|it is slimming
 • we are slimming
 • you are slimming
 • they are slimming

Present Perfect

 • I have slimmed
 • you have slimmed
 • he|she|it has slimmed
 • we have slimmed
 • you have slimmed
 • they have slimmed

Present Perfect Continuous

 • I have been slimming
 • you have been slimming
 • he|she|it has been slimming
 • we have been slimming
 • you have been slimming
 • they have been slimming

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes slim në kohët e shkuara

Simple past

 • I slimmed
 • you slimmed
 • he|she|it slimmed
 • we slimmed
 • you slimmed
 • they slimmed

Past continuous

 • I was slimming
 • you were slimming
 • he|she|it was slimming
 • we were slimming
 • you were slimming
 • they were slimming

Past perfect

 • I had slimmed
 • you had slimmed
 • he|she|it had slimmed
 • we had slimmed
 • you had slimmed
 • they had slimmed

Past perfect continuous

 • I had been slimming
 • you had been slimming
 • he|she|it had been slimming
 • we had been slimming
 • you had been slimming
 • they had been slimming

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes slim në kohët e ardhshme

Future

 • I will slim
 • you will slim
 • he|she|it will slim
 • we will slim
 • you will slim
 • they will slim

Future continuous

 • I will be slimming
 • you will be slimming
 • he|she|it will be slimming
 • we will be slimming
 • you will be slimming
 • they will be slimming

Future perfect

 • I will have slimmed
 • you will have slimmed
 • he|she|it will have slimmed
 • we will have slimmed
 • you will have slimmed
 • they will have slimmed

Future perfect continuous

 • I will have been slimming
 • you will have been slimming
 • he|she|it will have been slimming
 • we will have been slimming
 • you will have been slimming
 • they will have been slimming

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen slim

Present participle

 • slimming

Past participle

 • slimmed

Perfect Participle

 • having slimmed

Imperative në anglisht, për foljen slim

Imperative

 • slim
 • let's slim
 • slim

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bestir delaminate recognize reinsure singularize slenderize slight slime slob spline temporise waggon