Zgjedhimi i foljes slight në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes slight në anglisht.

Zgjedhimi e foljes slight në kohën e tashme

Present Tense

 • I slight
 • you slight
 • he|she|it slights
 • we slight
 • you slight
 • they slight

Present Continuous

 • I am slighting
 • you are slighting
 • he|she|it is slighting
 • we are slighting
 • you are slighting
 • they are slighting

Present Perfect

 • I have slighted
 • you have slighted
 • he|she|it has slighted
 • we have slighted
 • you have slighted
 • they have slighted

Present Perfect Continuous

 • I have been slighting
 • you have been slighting
 • he|she|it has been slighting
 • we have been slighting
 • you have been slighting
 • they have been slighting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes slight në kohët e shkuara

Simple past

 • I slighted
 • you slighted
 • he|she|it slighted
 • we slighted
 • you slighted
 • they slighted

Past continuous

 • I was slighting
 • you were slighting
 • he|she|it was slighting
 • we were slighting
 • you were slighting
 • they were slighting

Past perfect

 • I had slighted
 • you had slighted
 • he|she|it had slighted
 • we had slighted
 • you had slighted
 • they had slighted

Past perfect continuous

 • I had been slighting
 • you had been slighting
 • he|she|it had been slighting
 • we had been slighting
 • you had been slighting
 • they had been slighting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes slight në kohët e ardhshme

Future

 • I will slight
 • you will slight
 • he|she|it will slight
 • we will slight
 • you will slight
 • they will slight

Future continuous

 • I will be slighting
 • you will be slighting
 • he|she|it will be slighting
 • we will be slighting
 • you will be slighting
 • they will be slighting

Future perfect

 • I will have slighted
 • you will have slighted
 • he|she|it will have slighted
 • we will have slighted
 • you will have slighted
 • they will have slighted

Future perfect continuous

 • I will have been slighting
 • you will have been slighting
 • he|she|it will have been slighting
 • we will have been slighting
 • you will have been slighting
 • they will have been slighting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen slight

Present participle

 • slighting

Past participle

 • slighted

Perfect Participle

 • having slighted

Imperative në anglisht, për foljen slight

Imperative

 • slight
 • let's slight
 • slight

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bestialize deject recognise reinstitute singlespace sleigh slide slim sliver splice tempest waggle