Zgjedhimi i foljes sleet në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sleet në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sleet në kohën e tashme

Present Tense

 • I sleet
 • you sleet
 • he|she|it sleets
 • we sleet
 • you sleet
 • they sleet

Present Continuous

 • I am sleeting
 • you are sleeting
 • he|she|it is sleeting
 • we are sleeting
 • you are sleeting
 • they are sleeting

Present Perfect

 • I have sleeted
 • you have sleeted
 • he|she|it has sleeted
 • we have sleeted
 • you have sleeted
 • they have sleeted

Present Perfect Continuous

 • I have been sleeting
 • you have been sleeting
 • he|she|it has been sleeting
 • we have been sleeting
 • you have been sleeting
 • they have been sleeting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sleet në kohët e shkuara

Simple past

 • I sleeted
 • you sleeted
 • he|she|it sleeted
 • we sleeted
 • you sleeted
 • they sleeted

Past continuous

 • I was sleeting
 • you were sleeting
 • he|she|it was sleeting
 • we were sleeting
 • you were sleeting
 • they were sleeting

Past perfect

 • I had sleeted
 • you had sleeted
 • he|she|it had sleeted
 • we had sleeted
 • you had sleeted
 • they had sleeted

Past perfect continuous

 • I had been sleeting
 • you had been sleeting
 • he|she|it had been sleeting
 • we had been sleeting
 • you had been sleeting
 • they had been sleeting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sleet në kohët e ardhshme

Future

 • I will sleet
 • you will sleet
 • he|she|it will sleet
 • we will sleet
 • you will sleet
 • they will sleet

Future continuous

 • I will be sleeting
 • you will be sleeting
 • he|she|it will be sleeting
 • we will be sleeting
 • you will be sleeting
 • they will be sleeting

Future perfect

 • I will have sleeted
 • you will have sleeted
 • he|she|it will have sleeted
 • we will have sleeted
 • you will have sleeted
 • they will have sleeted

Future perfect continuous

 • I will have been sleeting
 • you will have been sleeting
 • he|she|it will have been sleeting
 • we will have been sleeting
 • you will have been sleeting
 • they will have been sleeting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sleet

Present participle

 • sleeting

Past participle

 • sleeted

Perfect Participle

 • having sleeted

Imperative në anglisht, për foljen sleet

Imperative

 • sleet
 • let's sleet
 • sleet

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: besmear dehumanise recharge reign simulate sleave sleepwalk sleeve slim spiritualize teletype wade