Zgjedhimi i foljes skite në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes skite në anglisht.

Zgjedhimi e foljes skite në kohën e tashme

Present Tense

 • I skite
 • you skite
 • he|she|it skites
 • we skite
 • you skite
 • they skite

Present Continuous

 • I am skiting
 • you are skiting
 • he|she|it is skiting
 • we are skiting
 • you are skiting
 • they are skiting

Present Perfect

 • I have skited
 • you have skited
 • he|she|it has skited
 • we have skited
 • you have skited
 • they have skited

Present Perfect Continuous

 • I have been skiting
 • you have been skiting
 • he|she|it has been skiting
 • we have been skiting
 • you have been skiting
 • they have been skiting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes skite në kohët e shkuara

Simple past

 • I skited
 • you skited
 • he|she|it skited
 • we skited
 • you skited
 • they skited

Past continuous

 • I was skiting
 • you were skiting
 • he|she|it was skiting
 • we were skiting
 • you were skiting
 • they were skiting

Past perfect

 • I had skited
 • you had skited
 • he|she|it had skited
 • we had skited
 • you had skited
 • they had skited

Past perfect continuous

 • I had been skiting
 • you had been skiting
 • he|she|it had been skiting
 • we had been skiting
 • you had been skiting
 • they had been skiting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes skite në kohët e ardhshme

Future

 • I will skite
 • you will skite
 • he|she|it will skite
 • we will skite
 • you will skite
 • they will skite

Future continuous

 • I will be skiting
 • you will be skiting
 • he|she|it will be skiting
 • we will be skiting
 • you will be skiting
 • they will be skiting

Future perfect

 • I will have skited
 • you will have skited
 • he|she|it will have skited
 • we will have skited
 • you will have skited
 • they will have skited

Future perfect continuous

 • I will have been skiting
 • you will have been skiting
 • he|she|it will have been skiting
 • we will have been skiting
 • you will have been skiting
 • they will have been skiting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen skite

Present participle

 • skiting

Past participle

 • skited

Perfect Participle

 • having skited

Imperative në anglisht, për foljen skite

Imperative

 • skite
 • let's skite
 • skite

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bejewel defame reapportion refocuse sick skinpop skirt skitter skylark spare tarry visor