Zgjedhimi i foljes sit në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sit në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sit në kohën e tashme

Present Tense

 • I sit
 • you sit
 • he|she|it sits
 • we sit
 • you sit
 • they sit

Present Continuous

 • I am sitting
 • you are sitting
 • he|she|it is sitting
 • we are sitting
 • you are sitting
 • they are sitting

Present Perfect

 • I have sat
 • you have sat
 • he|she|it has sat
 • we have sat
 • you have sat
 • they have sat

Present Perfect Continuous

 • I have been sitting
 • you have been sitting
 • he|she|it has been sitting
 • we have been sitting
 • you have been sitting
 • they have been sitting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sit në kohët e shkuara

Simple past

 • I sat
 • you sat
 • he|she|it sat
 • we sat
 • you sat
 • they sat

Past continuous

 • I was sitting
 • you were sitting
 • he|she|it was sitting
 • we were sitting
 • you were sitting
 • they were sitting

Past perfect

 • I had sat
 • you had sat
 • he|she|it had sat
 • we had sat
 • you had sat
 • they had sat

Past perfect continuous

 • I had been sitting
 • you had been sitting
 • he|she|it had been sitting
 • we had been sitting
 • you had been sitting
 • they had been sitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sit në kohët e ardhshme

Future

 • I will sit
 • you will sit
 • he|she|it will sit
 • we will sit
 • you will sit
 • they will sit

Future continuous

 • I will be sitting
 • you will be sitting
 • he|she|it will be sitting
 • we will be sitting
 • you will be sitting
 • they will be sitting

Future perfect

 • I will have sat
 • you will have sat
 • he|she|it will have sat
 • we will have sat
 • you will have sat
 • they will have sat

Future perfect continuous

 • I will have been sitting
 • you will have been sitting
 • he|she|it will have been sitting
 • we will have been sitting
 • you will have been sitting
 • they will have been sitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sit

Present participle

 • sitting

Past participle

 • sat

Perfect Participle

 • having sat

Imperative në anglisht, për foljen sit

Imperative

 • sit
 • let's sit
 • sit

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bed deconstruct re-present reduplicate shove singlefoot sire site skeeve somersault tail verge