Zgjedhimi i foljes side-dress në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes side-dress në anglisht.

Zgjedhimi e foljes side-dress në kohën e tashme

Present Tense

 • I side-dress
 • you side-dress
 • he|she|it side-dresses
 • we side-dress
 • you side-dress
 • they side-dress

Present Continuous

 • I am side-dressing
 • you are side-dressing
 • he|she|it is side-dressing
 • we are side-dressing
 • you are side-dressing
 • they are side-dressing

Present Perfect

 • I have side-dressed
 • you have side-dressed
 • he|she|it has side-dressed
 • we have side-dressed
 • you have side-dressed
 • they have side-dressed

Present Perfect Continuous

 • I have been side-dressing
 • you have been side-dressing
 • he|she|it has been side-dressing
 • we have been side-dressing
 • you have been side-dressing
 • they have been side-dressing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes side-dress në kohët e shkuara

Simple past

 • I side-dressed
 • you side-dressed
 • he|she|it side-dressed
 • we side-dressed
 • you side-dressed
 • they side-dressed

Past continuous

 • I was side-dressing
 • you were side-dressing
 • he|she|it was side-dressing
 • we were side-dressing
 • you were side-dressing
 • they were side-dressing

Past perfect

 • I had side-dressed
 • you had side-dressed
 • he|she|it had side-dressed
 • we had side-dressed
 • you had side-dressed
 • they had side-dressed

Past perfect continuous

 • I had been side-dressing
 • you had been side-dressing
 • he|she|it had been side-dressing
 • we had been side-dressing
 • you had been side-dressing
 • they had been side-dressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes side-dress në kohët e ardhshme

Future

 • I will side-dress
 • you will side-dress
 • he|she|it will side-dress
 • we will side-dress
 • you will side-dress
 • they will side-dress

Future continuous

 • I will be side-dressing
 • you will be side-dressing
 • he|she|it will be side-dressing
 • we will be side-dressing
 • you will be side-dressing
 • they will be side-dressing

Future perfect

 • I will have side-dressed
 • you will have side-dressed
 • he|she|it will have side-dressed
 • we will have side-dressed
 • you will have side-dressed
 • they will have side-dressed

Future perfect continuous

 • I will have been side-dressing
 • you will have been side-dressing
 • he|she|it will have been side-dressing
 • we will have been side-dressing
 • you will have been side-dressing
 • they will have been side-dressing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen side-dress

Present participle

 • side-dressing

Past participle

 • side-dressed

Perfect Participle

 • having side-dressed

Imperative në anglisht, për foljen side-dress

Imperative

 • side-dress
 • let's side-dress
 • side-dress

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bargain debit rank reconcile shellac shuttle side side-foot sieve snore swing utilise