Zgjedhimi i foljes shut në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes shut në anglisht.

Zgjedhimi e foljes shut në kohën e tashme

Present Tense

 • I shut
 • you shut
 • he|she|it shuts
 • we shut
 • you shut
 • they shut

Present Continuous

 • I am shutting
 • you are shutting
 • he|she|it is shutting
 • we are shutting
 • you are shutting
 • they are shutting

Present Perfect

 • I have shut
 • you have shut
 • he|she|it has shut
 • we have shut
 • you have shut
 • they have shut

Present Perfect Continuous

 • I have been shutting
 • you have been shutting
 • he|she|it has been shutting
 • we have been shutting
 • you have been shutting
 • they have been shutting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes shut në kohët e shkuara

Simple past

 • I shut
 • you shut
 • he|she|it shut
 • we shut
 • you shut
 • they shut

Past continuous

 • I was shutting
 • you were shutting
 • he|she|it was shutting
 • we were shutting
 • you were shutting
 • they were shutting

Past perfect

 • I had shut
 • you had shut
 • he|she|it had shut
 • we had shut
 • you had shut
 • they had shut

Past perfect continuous

 • I had been shutting
 • you had been shutting
 • he|she|it had been shutting
 • we had been shutting
 • you had been shutting
 • they had been shutting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes shut në kohët e ardhshme

Future

 • I will shut
 • you will shut
 • he|she|it will shut
 • we will shut
 • you will shut
 • they will shut

Future continuous

 • I will be shutting
 • you will be shutting
 • he|she|it will be shutting
 • we will be shutting
 • you will be shutting
 • they will be shutting

Future perfect

 • I will have shut
 • you will have shut
 • he|she|it will have shut
 • we will have shut
 • you will have shut
 • they will have shut

Future perfect continuous

 • I will have been shutting
 • you will have been shutting
 • he|she|it will have been shutting
 • we will have been shutting
 • you will have been shutting
 • they will have been shutting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen shut

Present participle

 • shutting

Past participle

 • shut

Perfect Participle

 • having shut

Imperative në anglisht, për foljen shut

Imperative

 • shut
 • let's shut
 • shut

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: baptise deafen ramble recognise sheaf shtup shush shutter side-foot snip sweeten uptilt