Zgjedhimi i foljes shout në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes shout në anglisht.

Zgjedhimi e foljes shout në kohën e tashme

Present Tense

 • I shout
 • you shout
 • he|she|it shouts
 • we shout
 • you shout
 • they shout

Present Continuous

 • I am shouting
 • you are shouting
 • he|she|it is shouting
 • we are shouting
 • you are shouting
 • they are shouting

Present Perfect

 • I have shouted
 • you have shouted
 • he|she|it has shouted
 • we have shouted
 • you have shouted
 • they have shouted

Present Perfect Continuous

 • I have been shouting
 • you have been shouting
 • he|she|it has been shouting
 • we have been shouting
 • you have been shouting
 • they have been shouting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes shout në kohët e shkuara

Simple past

 • I shouted
 • you shouted
 • he|she|it shouted
 • we shouted
 • you shouted
 • they shouted

Past continuous

 • I was shouting
 • you were shouting
 • he|she|it was shouting
 • we were shouting
 • you were shouting
 • they were shouting

Past perfect

 • I had shouted
 • you had shouted
 • he|she|it had shouted
 • we had shouted
 • you had shouted
 • they had shouted

Past perfect continuous

 • I had been shouting
 • you had been shouting
 • he|she|it had been shouting
 • we had been shouting
 • you had been shouting
 • they had been shouting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes shout në kohët e ardhshme

Future

 • I will shout
 • you will shout
 • he|she|it will shout
 • we will shout
 • you will shout
 • they will shout

Future continuous

 • I will be shouting
 • you will be shouting
 • he|she|it will be shouting
 • we will be shouting
 • you will be shouting
 • they will be shouting

Future perfect

 • I will have shouted
 • you will have shouted
 • he|she|it will have shouted
 • we will have shouted
 • you will have shouted
 • they will have shouted

Future perfect continuous

 • I will have been shouting
 • you will have been shouting
 • he|she|it will have been shouting
 • we will have been shouting
 • you will have been shouting
 • they will have been shouting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen shout

Present participle

 • shouting

Past participle

 • shouted

Perfect Participle

 • having shouted

Imperative në anglisht, për foljen shout

Imperative

 • shout
 • let's shout
 • shout

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: bail dandle racemize rebrand sextuplicate shortchange shoulder shove shrill smoothen survive upend