Zgjedhimi i foljes shoo në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes shoo në anglisht.

Zgjedhimi e foljes shoo në kohën e tashme

Present Tense

 • I shoo
 • you shoo
 • he|she|it shooes
 • we shoo
 • you shoo
 • they shoo

Present Continuous

 • I am shooing
 • you are shooing
 • he|she|it is shooing
 • we are shooing
 • you are shooing
 • they are shooing

Present Perfect

 • I have shooed
 • you have shooed
 • he|she|it has shooed
 • we have shooed
 • you have shooed
 • they have shooed

Present Perfect Continuous

 • I have been shooing
 • you have been shooing
 • he|she|it has been shooing
 • we have been shooing
 • you have been shooing
 • they have been shooing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes shoo në kohët e shkuara

Simple past

 • I shooed
 • you shooed
 • he|she|it shooed
 • we shooed
 • you shooed
 • they shooed

Past continuous

 • I was shooing
 • you were shooing
 • he|she|it was shooing
 • we were shooing
 • you were shooing
 • they were shooing

Past perfect

 • I had shooed
 • you had shooed
 • he|she|it had shooed
 • we had shooed
 • you had shooed
 • they had shooed

Past perfect continuous

 • I had been shooing
 • you had been shooing
 • he|she|it had been shooing
 • we had been shooing
 • you had been shooing
 • they had been shooing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes shoo në kohët e ardhshme

Future

 • I will shoo
 • you will shoo
 • he|she|it will shoo
 • we will shoo
 • you will shoo
 • they will shoo

Future continuous

 • I will be shooing
 • you will be shooing
 • he|she|it will be shooing
 • we will be shooing
 • you will be shooing
 • they will be shooing

Future perfect

 • I will have shooed
 • you will have shooed
 • he|she|it will have shooed
 • we will have shooed
 • you will have shooed
 • they will have shooed

Future perfect continuous

 • I will have been shooing
 • you will have been shooing
 • he|she|it will have been shooing
 • we will have been shooing
 • you will have been shooing
 • they will have been shooing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen shoo

Present participle

 • shooing

Past participle

 • shooed

Perfect Participle

 • having shooed

Imperative në anglisht, për foljen shoo

Imperative

 • shoo
 • let's shoo
 • shoo

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: backfire cyclostyle quicken reappraise sepulchre shirr shoehorn shoogle short-list slush suppurate untruss