Zgjedhimi i foljes shit në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes shit në anglisht.

Zgjedhimi e foljes shit në kohën e tashme

Present Tense

 • I shit
 • you shit
 • he|she|it shits
 • we shit
 • you shit
 • they shit

Present Continuous

 • I am shitting
 • you are shitting
 • he|she|it is shitting
 • we are shitting
 • you are shitting
 • they are shitting

Present Perfect

 • I have shat
 • you have shat
 • he|she|it has shat
 • we have shat
 • you have shat
 • they have shat

Present Perfect Continuous

 • I have been shitting
 • you have been shitting
 • he|she|it has been shitting
 • we have been shitting
 • you have been shitting
 • they have been shitting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes shit në kohët e shkuara

Simple past

 • I shat
 • you shat
 • he|she|it shat
 • we shat
 • you shat
 • they shat

Past continuous

 • I was shitting
 • you were shitting
 • he|she|it was shitting
 • we were shitting
 • you were shitting
 • they were shitting

Past perfect

 • I had shat
 • you had shat
 • he|she|it had shat
 • we had shat
 • you had shat
 • they had shat

Past perfect continuous

 • I had been shitting
 • you had been shitting
 • he|she|it had been shitting
 • we had been shitting
 • you had been shitting
 • they had been shitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes shit në kohët e ardhshme

Future

 • I will shit
 • you will shit
 • he|she|it will shit
 • we will shit
 • you will shit
 • they will shit

Future continuous

 • I will be shitting
 • you will be shitting
 • he|she|it will be shitting
 • we will be shitting
 • you will be shitting
 • they will be shitting

Future perfect

 • I will have shat
 • you will have shat
 • he|she|it will have shat
 • we will have shat
 • you will have shat
 • they will have shat

Future perfect continuous

 • I will have been shitting
 • you will have been shitting
 • he|she|it will have been shitting
 • we will have been shitting
 • you will have been shitting
 • they will have been shitting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen shit

Present participle

 • shitting

Past participle

 • shat

Perfect Participle

 • having shat

Imperative në anglisht, për foljen shit

Imperative

 • shit
 • let's shit
 • shit

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: back-pedal customize quench reanimate sentence shinny shirr shiver shop-lift sluice supplement unthink