Zgjedhimi i foljes shave në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes shave në anglisht.

Zgjedhimi e foljes shave në kohën e tashme

Present Tense

 • I shave
 • you shave
 • he|she|it shaves
 • we shave
 • you shave
 • they shave

Present Continuous

 • I am shaving
 • you are shaving
 • he|she|it is shaving
 • we are shaving
 • you are shaving
 • they are shaving

Present Perfect

 • I have shaved/shaven
 • you have shaved/shaven
 • he|she|it has shaved/shaven
 • we have shaved/shaven
 • you have shaved/shaven
 • they have shaved/shaven

Present Perfect Continuous

 • I have been shaving
 • you have been shaving
 • he|she|it has been shaving
 • we have been shaving
 • you have been shaving
 • they have been shaving

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes shave në kohët e shkuara

Simple past

 • I shaved
 • you shaved
 • he|she|it shaved
 • we shaved
 • you shaved
 • they shaved

Past continuous

 • I was shaving
 • you were shaving
 • he|she|it was shaving
 • we were shaving
 • you were shaving
 • they were shaving

Past perfect

 • I had shaved/shaven
 • you had shaved/shaven
 • he|she|it had shaved/shaven
 • we had shaved/shaven
 • you had shaved/shaven
 • they had shaved/shaven

Past perfect continuous

 • I had been shaving
 • you had been shaving
 • he|she|it had been shaving
 • we had been shaving
 • you had been shaving
 • they had been shaving

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes shave në kohët e ardhshme

Future

 • I will shave
 • you will shave
 • he|she|it will shave
 • we will shave
 • you will shave
 • they will shave

Future continuous

 • I will be shaving
 • you will be shaving
 • he|she|it will be shaving
 • we will be shaving
 • you will be shaving
 • they will be shaving

Future perfect

 • I will have shaved/shaven
 • you will have shaved/shaven
 • he|she|it will have shaved/shaven
 • we will have shaved/shaven
 • you will have shaved/shaven
 • they will have shaved/shaven

Future perfect continuous

 • I will have been shaving
 • you will have been shaving
 • he|she|it will have been shaving
 • we will have been shaving
 • you will have been shaving
 • they will have been shaving

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen shave

Present participle

 • shaving

Past participle

 • shaved/shaven

Perfect Participle

 • having shaved/shaven

Imperative në anglisht, për foljen shave

Imperative

 • shave
 • let's shave
 • shave

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: authenticate cub purvey re-enact sectionalize shape shatter sheaf shellac sleepwalk sum unquote