Zgjedhimi i foljes sharpen në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sharpen në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sharpen në kohën e tashme

Present Tense

 • I sharpen
 • you sharpen
 • he|she|it sharpens
 • we sharpen
 • you sharpen
 • they sharpen

Present Continuous

 • I am sharpening
 • you are sharpening
 • he|she|it is sharpening
 • we are sharpening
 • you are sharpening
 • they are sharpening

Present Perfect

 • I have sharpened
 • you have sharpened
 • he|she|it has sharpened
 • we have sharpened
 • you have sharpened
 • they have sharpened

Present Perfect Continuous

 • I have been sharpening
 • you have been sharpening
 • he|she|it has been sharpening
 • we have been sharpening
 • you have been sharpening
 • they have been sharpening

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sharpen në kohët e shkuara

Simple past

 • I sharpened
 • you sharpened
 • he|she|it sharpened
 • we sharpened
 • you sharpened
 • they sharpened

Past continuous

 • I was sharpening
 • you were sharpening
 • he|she|it was sharpening
 • we were sharpening
 • you were sharpening
 • they were sharpening

Past perfect

 • I had sharpened
 • you had sharpened
 • he|she|it had sharpened
 • we had sharpened
 • you had sharpened
 • they had sharpened

Past perfect continuous

 • I had been sharpening
 • you had been sharpening
 • he|she|it had been sharpening
 • we had been sharpening
 • you had been sharpening
 • they had been sharpening

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sharpen në kohët e ardhshme

Future

 • I will sharpen
 • you will sharpen
 • he|she|it will sharpen
 • we will sharpen
 • you will sharpen
 • they will sharpen

Future continuous

 • I will be sharpening
 • you will be sharpening
 • he|she|it will be sharpening
 • we will be sharpening
 • you will be sharpening
 • they will be sharpening

Future perfect

 • I will have sharpened
 • you will have sharpened
 • he|she|it will have sharpened
 • we will have sharpened
 • you will have sharpened
 • they will have sharpened

Future perfect continuous

 • I will have been sharpening
 • you will have been sharpening
 • he|she|it will have been sharpening
 • we will have been sharpening
 • you will have been sharpening
 • they will have been sharpening

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sharpen

Present participle

 • sharpening

Past participle

 • sharpened

Perfect Participle

 • having sharpened

Imperative në anglisht, për foljen sharpen

Imperative

 • sharpen
 • let's sharpen
 • sharpen

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: auspicate crystallise purse re-elect sectarianize shanghai sharp shatter sheet sleek sulphuret unpin