Zgjedhimi i foljes shamble në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes shamble në anglisht.

Zgjedhimi e foljes shamble në kohën e tashme

Present Tense

 • I shamble
 • you shamble
 • he|she|it shambles
 • we shamble
 • you shamble
 • they shamble

Present Continuous

 • I am shambling
 • you are shambling
 • he|she|it is shambling
 • we are shambling
 • you are shambling
 • they are shambling

Present Perfect

 • I have shambled
 • you have shambled
 • he|she|it has shambled
 • we have shambled
 • you have shambled
 • they have shambled

Present Perfect Continuous

 • I have been shambling
 • you have been shambling
 • he|she|it has been shambling
 • we have been shambling
 • you have been shambling
 • they have been shambling

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes shamble në kohët e shkuara

Simple past

 • I shambled
 • you shambled
 • he|she|it shambled
 • we shambled
 • you shambled
 • they shambled

Past continuous

 • I was shambling
 • you were shambling
 • he|she|it was shambling
 • we were shambling
 • you were shambling
 • they were shambling

Past perfect

 • I had shambled
 • you had shambled
 • he|she|it had shambled
 • we had shambled
 • you had shambled
 • they had shambled

Past perfect continuous

 • I had been shambling
 • you had been shambling
 • he|she|it had been shambling
 • we had been shambling
 • you had been shambling
 • they had been shambling

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes shamble në kohët e ardhshme

Future

 • I will shamble
 • you will shamble
 • he|she|it will shamble
 • we will shamble
 • you will shamble
 • they will shamble

Future continuous

 • I will be shambling
 • you will be shambling
 • he|she|it will be shambling
 • we will be shambling
 • you will be shambling
 • they will be shambling

Future perfect

 • I will have shambled
 • you will have shambled
 • he|she|it will have shambled
 • we will have shambled
 • you will have shambled
 • they will have shambled

Future perfect continuous

 • I will have been shambling
 • you will have been shambling
 • he|she|it will have been shambling
 • we will have been shambling
 • you will have been shambling
 • they will have been shambling

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen shamble

Present participle

 • shambling

Past participle

 • shambled

Perfect Participle

 • having shambled

Imperative në anglisht, për foljen shamble

Imperative

 • shamble
 • let's shamble
 • shamble

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: attract crumb purchase re-advertise search shadowbox sham shame sharpen slat sugar unmake