Zgjedhimi i foljes shade në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes shade në anglisht.

Zgjedhimi e foljes shade në kohën e tashme

Present Tense

 • I shade
 • you shade
 • he|she|it shades
 • we shade
 • you shade
 • they shade

Present Continuous

 • I am shading
 • you are shading
 • he|she|it is shading
 • we are shading
 • you are shading
 • they are shading

Present Perfect

 • I have shaded
 • you have shaded
 • he|she|it has shaded
 • we have shaded
 • you have shaded
 • they have shaded

Present Perfect Continuous

 • I have been shading
 • you have been shading
 • he|she|it has been shading
 • we have been shading
 • you have been shading
 • they have been shading

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes shade në kohët e shkuara

Simple past

 • I shaded
 • you shaded
 • he|she|it shaded
 • we shaded
 • you shaded
 • they shaded

Past continuous

 • I was shading
 • you were shading
 • he|she|it was shading
 • we were shading
 • you were shading
 • they were shading

Past perfect

 • I had shaded
 • you had shaded
 • he|she|it had shaded
 • we had shaded
 • you had shaded
 • they had shaded

Past perfect continuous

 • I had been shading
 • you had been shading
 • he|she|it had been shading
 • we had been shading
 • you had been shading
 • they had been shading

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes shade në kohët e ardhshme

Future

 • I will shade
 • you will shade
 • he|she|it will shade
 • we will shade
 • you will shade
 • they will shade

Future continuous

 • I will be shading
 • you will be shading
 • he|she|it will be shading
 • we will be shading
 • you will be shading
 • they will be shading

Future perfect

 • I will have shaded
 • you will have shaded
 • he|she|it will have shaded
 • we will have shaded
 • you will have shaded
 • they will have shaded

Future perfect continuous

 • I will have been shading
 • you will have been shading
 • he|she|it will have been shading
 • we will have been shading
 • you will have been shading
 • they will have been shading

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen shade

Present participle

 • shading

Past participle

 • shaded

Perfect Participle

 • having shaded

Imperative në anglisht, për foljen shade

Imperative

 • shade
 • let's shade
 • shade

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: attain crossreference pump ravage scunner sewer shackle shadow shamble slake sucker unlead