Zgjedhimi i foljes set në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes set në anglisht.

Zgjedhimi e foljes set në kohën e tashme

Present Tense

 • I set
 • you set
 • he|she|it sets
 • we set
 • you set
 • they set

Present Continuous

 • I am setting
 • you are setting
 • he|she|it is setting
 • we are setting
 • you are setting
 • they are setting

Present Perfect

 • I have set
 • you have set
 • he|she|it has set
 • we have set
 • you have set
 • they have set

Present Perfect Continuous

 • I have been setting
 • you have been setting
 • he|she|it has been setting
 • we have been setting
 • you have been setting
 • they have been setting

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes set në kohët e shkuara

Simple past

 • I set
 • you set
 • he|she|it set
 • we set
 • you set
 • they set

Past continuous

 • I was setting
 • you were setting
 • he|she|it was setting
 • we were setting
 • you were setting
 • they were setting

Past perfect

 • I had set
 • you had set
 • he|she|it had set
 • we had set
 • you had set
 • they had set

Past perfect continuous

 • I had been setting
 • you had been setting
 • he|she|it had been setting
 • we had been setting
 • you had been setting
 • they had been setting

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes set në kohët e ardhshme

Future

 • I will set
 • you will set
 • he|she|it will set
 • we will set
 • you will set
 • they will set

Future continuous

 • I will be setting
 • you will be setting
 • he|she|it will be setting
 • we will be setting
 • you will be setting
 • they will be setting

Future perfect

 • I will have set
 • you will have set
 • he|she|it will have set
 • we will have set
 • you will have set
 • they will have set

Future perfect continuous

 • I will have been setting
 • you will have been setting
 • he|she|it will have been setting
 • we will have been setting
 • you will have been setting
 • they will have been setting

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen set

Present participle

 • setting

Past participle

 • set

Perfect Participle

 • having set

Imperative në anglisht, për foljen set

Imperative

 • set
 • let's set
 • set

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: assure crosscheck pug rasterize scrutinize serialise service settle shackle skunk subtitle unionize