Zgjedhimi i foljes send në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes send në anglisht.

Zgjedhimi e foljes send në kohën e tashme

Present Tense

 • I send
 • you send
 • he|she|it sends
 • we send
 • you send
 • they send

Present Continuous

 • I am sending
 • you are sending
 • he|she|it is sending
 • we are sending
 • you are sending
 • they are sending

Present Perfect

 • I have sent
 • you have sent
 • he|she|it has sent
 • we have sent
 • you have sent
 • they have sent

Present Perfect Continuous

 • I have been sending
 • you have been sending
 • he|she|it has been sending
 • we have been sending
 • you have been sending
 • they have been sending

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes send në kohët e shkuara

Simple past

 • I sent
 • you sent
 • he|she|it sent
 • we sent
 • you sent
 • they sent

Past continuous

 • I was sending
 • you were sending
 • he|she|it was sending
 • we were sending
 • you were sending
 • they were sending

Past perfect

 • I had sent
 • you had sent
 • he|she|it had sent
 • we had sent
 • you had sent
 • they had sent

Past perfect continuous

 • I had been sending
 • you had been sending
 • he|she|it had been sending
 • we had been sending
 • you had been sending
 • they had been sending

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes send në kohët e ardhshme

Future

 • I will send
 • you will send
 • he|she|it will send
 • we will send
 • you will send
 • they will send

Future continuous

 • I will be sending
 • you will be sending
 • he|she|it will be sending
 • we will be sending
 • you will be sending
 • they will be sending

Future perfect

 • I will have sent
 • you will have sent
 • he|she|it will have sent
 • we will have sent
 • you will have sent
 • they will have sent

Future perfect continuous

 • I will have been sending
 • you will have been sending
 • he|she|it will have been sending
 • we will have been sending
 • you will have been sending
 • they will have been sending

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen send

Present participle

 • sending

Past participle

 • sent

Perfect Participle

 • having sent

Imperative në anglisht, për foljen send

Imperative

 • send
 • let's send
 • send

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: ascribe criss-cross protect rake screech self-destruct semaphore sendoff separate skelp sublimate undulate