Zgjedhimi i foljes sear në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sear në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sear në kohën e tashme

Present Tense

 • I sear
 • you sear
 • he|she|it sears
 • we sear
 • you sear
 • they sear

Present Continuous

 • I am searing
 • you are searing
 • he|she|it is searing
 • we are searing
 • you are searing
 • they are searing

Present Perfect

 • I have seared
 • you have seared
 • he|she|it has seared
 • we have seared
 • you have seared
 • they have seared

Present Perfect Continuous

 • I have been searing
 • you have been searing
 • he|she|it has been searing
 • we have been searing
 • you have been searing
 • they have been searing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sear në kohët e shkuara

Simple past

 • I seared
 • you seared
 • he|she|it seared
 • we seared
 • you seared
 • they seared

Past continuous

 • I was searing
 • you were searing
 • he|she|it was searing
 • we were searing
 • you were searing
 • they were searing

Past perfect

 • I had seared
 • you had seared
 • he|she|it had seared
 • we had seared
 • you had seared
 • they had seared

Past perfect continuous

 • I had been searing
 • you had been searing
 • he|she|it had been searing
 • we had been searing
 • you had been searing
 • they had been searing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sear në kohët e ardhshme

Future

 • I will sear
 • you will sear
 • he|she|it will sear
 • we will sear
 • you will sear
 • they will sear

Future continuous

 • I will be searing
 • you will be searing
 • he|she|it will be searing
 • we will be searing
 • you will be searing
 • they will be searing

Future perfect

 • I will have seared
 • you will have seared
 • he|she|it will have seared
 • we will have seared
 • you will have seared
 • they will have seared

Future perfect continuous

 • I will have been searing
 • you will have been searing
 • he|she|it will have been searing
 • we will have been searing
 • you will have been searing
 • they will have been searing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sear

Present participle

 • searing

Past participle

 • seared

Perfect Participle

 • having seared

Imperative në anglisht, për foljen sear

Imperative

 • sear
 • let's sear
 • sear

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: appoint cramp prohibit quicken scavenge scurry seam search secrete signpost strop undercut