Zgjedhimi i foljes scald në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes scald në anglisht.

Zgjedhimi e foljes scald në kohën e tashme

Present Tense

 • I scald
 • you scald
 • he|she|it scalds
 • we scald
 • you scald
 • they scald

Present Continuous

 • I am scalding
 • you are scalding
 • he|she|it is scalding
 • we are scalding
 • you are scalding
 • they are scalding

Present Perfect

 • I have scalded
 • you have scalded
 • he|she|it has scalded
 • we have scalded
 • you have scalded
 • they have scalded

Present Perfect Continuous

 • I have been scalding
 • you have been scalding
 • he|she|it has been scalding
 • we have been scalding
 • you have been scalding
 • they have been scalding

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes scald në kohët e shkuara

Simple past

 • I scalded
 • you scalded
 • he|she|it scalded
 • we scalded
 • you scalded
 • they scalded

Past continuous

 • I was scalding
 • you were scalding
 • he|she|it was scalding
 • we were scalding
 • you were scalding
 • they were scalding

Past perfect

 • I had scalded
 • you had scalded
 • he|she|it had scalded
 • we had scalded
 • you had scalded
 • they had scalded

Past perfect continuous

 • I had been scalding
 • you had been scalding
 • he|she|it had been scalding
 • we had been scalding
 • you had been scalding
 • they had been scalding

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes scald në kohët e ardhshme

Future

 • I will scald
 • you will scald
 • he|she|it will scald
 • we will scald
 • you will scald
 • they will scald

Future continuous

 • I will be scalding
 • you will be scalding
 • he|she|it will be scalding
 • we will be scalding
 • you will be scalding
 • they will be scalding

Future perfect

 • I will have scalded
 • you will have scalded
 • he|she|it will have scalded
 • we will have scalded
 • you will have scalded
 • they will have scalded

Future perfect continuous

 • I will have been scalding
 • you will have been scalding
 • he|she|it will have been scalding
 • we will have been scalding
 • you will have been scalding
 • they will have been scalding

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen scald

Present participle

 • scalding

Past participle

 • scalded

Perfect Participle

 • having scalded

Imperative në anglisht, për foljen scald

Imperative

 • scald
 • let's scald
 • scald

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: alliterate convolute predigest proscribe rubberstamp savvy scag scale scant shellac steamroller trowel