Zgjedhimi i foljes saw në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes saw në anglisht.

Zgjedhimi e foljes saw në kohën e tashme

Present Tense

 • I saw
 • you saw
 • he|she|it saws
 • we saw
 • you saw
 • they saw

Present Continuous

 • I am sawing
 • you are sawing
 • he|she|it is sawing
 • we are sawing
 • you are sawing
 • they are sawing

Present Perfect

 • I have sawn/sawed
 • you have sawn/sawed
 • he|she|it has sawn/sawed
 • we have sawn/sawed
 • you have sawn/sawed
 • they have sawn/sawed

Present Perfect Continuous

 • I have been sawing
 • you have been sawing
 • he|she|it has been sawing
 • we have been sawing
 • you have been sawing
 • they have been sawing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes saw në kohët e shkuara

Simple past

 • I sawed
 • you sawed
 • he|she|it sawed
 • we sawed
 • you sawed
 • they sawed

Past continuous

 • I was sawing
 • you were sawing
 • he|she|it was sawing
 • we were sawing
 • you were sawing
 • they were sawing

Past perfect

 • I had sawn/sawed
 • you had sawn/sawed
 • he|she|it had sawn/sawed
 • we had sawn/sawed
 • you had sawn/sawed
 • they had sawn/sawed

Past perfect continuous

 • I had been sawing
 • you had been sawing
 • he|she|it had been sawing
 • we had been sawing
 • you had been sawing
 • they had been sawing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes saw në kohët e ardhshme

Future

 • I will saw
 • you will saw
 • he|she|it will saw
 • we will saw
 • you will saw
 • they will saw

Future continuous

 • I will be sawing
 • you will be sawing
 • he|she|it will be sawing
 • we will be sawing
 • you will be sawing
 • they will be sawing

Future perfect

 • I will have sawn/sawed
 • you will have sawn/sawed
 • he|she|it will have sawn/sawed
 • we will have sawn/sawed
 • you will have sawn/sawed
 • they will have sawn/sawed

Future perfect continuous

 • I will have been sawing
 • you will have been sawing
 • he|she|it will have been sawing
 • we will have been sawing
 • you will have been sawing
 • they will have been sawing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen saw

Present participle

 • sawing

Past participle

 • sawn/sawed

Perfect Participle

 • having sawn/sawed

Imperative në anglisht, për foljen saw

Imperative

 • saw
 • let's saw
 • saw

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: alkalify convert predecease proportionate row saunter savvy say scamp sheathe stead trouble