Zgjedhimi i foljes salivate në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes salivate në anglisht.

Zgjedhimi e foljes salivate në kohën e tashme

Present Tense

 • I salivate
 • you salivate
 • he|she|it salivates
 • we salivate
 • you salivate
 • they salivate

Present Continuous

 • I am salivating
 • you are salivating
 • he|she|it is salivating
 • we are salivating
 • you are salivating
 • they are salivating

Present Perfect

 • I have salivated
 • you have salivated
 • he|she|it has salivated
 • we have salivated
 • you have salivated
 • they have salivated

Present Perfect Continuous

 • I have been salivating
 • you have been salivating
 • he|she|it has been salivating
 • we have been salivating
 • you have been salivating
 • they have been salivating

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes salivate në kohët e shkuara

Simple past

 • I salivated
 • you salivated
 • he|she|it salivated
 • we salivated
 • you salivated
 • they salivated

Past continuous

 • I was salivating
 • you were salivating
 • he|she|it was salivating
 • we were salivating
 • you were salivating
 • they were salivating

Past perfect

 • I had salivated
 • you had salivated
 • he|she|it had salivated
 • we had salivated
 • you had salivated
 • they had salivated

Past perfect continuous

 • I had been salivating
 • you had been salivating
 • he|she|it had been salivating
 • we had been salivating
 • you had been salivating
 • they had been salivating

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes salivate në kohët e ardhshme

Future

 • I will salivate
 • you will salivate
 • he|she|it will salivate
 • we will salivate
 • you will salivate
 • they will salivate

Future continuous

 • I will be salivating
 • you will be salivating
 • he|she|it will be salivating
 • we will be salivating
 • you will be salivating
 • they will be salivating

Future perfect

 • I will have salivated
 • you will have salivated
 • he|she|it will have salivated
 • we will have salivated
 • you will have salivated
 • they will have salivated

Future perfect continuous

 • I will have been salivating
 • you will have been salivating
 • he|she|it will have been salivating
 • we will have been salivating
 • you will have been salivating
 • they will have been salivating

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen salivate

Present participle

 • salivating

Past participle

 • salivated

Perfect Participle

 • having salivated

Imperative në anglisht, për foljen salivate

Imperative

 • salivate
 • let's salivate
 • salivate

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: aggrade constrain poussette profane roleplay safeguard salify sallow sanction serrate stabilise treat