Zgjedhimi i foljes sadden në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sadden në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sadden në kohën e tashme

Present Tense

 • I sadden
 • you sadden
 • he|she|it saddens
 • we sadden
 • you sadden
 • they sadden

Present Continuous

 • I am saddening
 • you are saddening
 • he|she|it is saddening
 • we are saddening
 • you are saddening
 • they are saddening

Present Perfect

 • I have saddened
 • you have saddened
 • he|she|it has saddened
 • we have saddened
 • you have saddened
 • they have saddened

Present Perfect Continuous

 • I have been saddening
 • you have been saddening
 • he|she|it has been saddening
 • we have been saddening
 • you have been saddening
 • they have been saddening

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sadden në kohët e shkuara

Simple past

 • I saddened
 • you saddened
 • he|she|it saddened
 • we saddened
 • you saddened
 • they saddened

Past continuous

 • I was saddening
 • you were saddening
 • he|she|it was saddening
 • we were saddening
 • you were saddening
 • they were saddening

Past perfect

 • I had saddened
 • you had saddened
 • he|she|it had saddened
 • we had saddened
 • you had saddened
 • they had saddened

Past perfect continuous

 • I had been saddening
 • you had been saddening
 • he|she|it had been saddening
 • we had been saddening
 • you had been saddening
 • they had been saddening

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sadden në kohët e ardhshme

Future

 • I will sadden
 • you will sadden
 • he|she|it will sadden
 • we will sadden
 • you will sadden
 • they will sadden

Future continuous

 • I will be saddening
 • you will be saddening
 • he|she|it will be saddening
 • we will be saddening
 • you will be saddening
 • they will be saddening

Future perfect

 • I will have saddened
 • you will have saddened
 • he|she|it will have saddened
 • we will have saddened
 • you will have saddened
 • they will have saddened

Future perfect continuous

 • I will have been saddening
 • you will have been saddening
 • he|she|it will have been saddening
 • we will have been saddening
 • you will have been saddening
 • they will have been saddening

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sadden

Present participle

 • saddening

Past participle

 • saddened

Perfect Participle

 • having saddened

Imperative në anglisht, për foljen sadden

Imperative

 • sadden
 • let's sadden
 • sadden

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: afforest consociate pother proceed rob rustle sacrifice saddle salivate sepulchre squelch traumatise