Zgjedhimi i foljes sacrifice në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes sacrifice në anglisht.

Zgjedhimi e foljes sacrifice në kohën e tashme

Present Tense

 • I sacrifice
 • you sacrifice
 • he|she|it sacrifices
 • we sacrifice
 • you sacrifice
 • they sacrifice

Present Continuous

 • I am sacrificing
 • you are sacrificing
 • he|she|it is sacrificing
 • we are sacrificing
 • you are sacrificing
 • they are sacrificing

Present Perfect

 • I have sacrificed
 • you have sacrificed
 • he|she|it has sacrificed
 • we have sacrificed
 • you have sacrificed
 • they have sacrificed

Present Perfect Continuous

 • I have been sacrificing
 • you have been sacrificing
 • he|she|it has been sacrificing
 • we have been sacrificing
 • you have been sacrificing
 • they have been sacrificing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes sacrifice në kohët e shkuara

Simple past

 • I sacrificed
 • you sacrificed
 • he|she|it sacrificed
 • we sacrificed
 • you sacrificed
 • they sacrificed

Past continuous

 • I was sacrificing
 • you were sacrificing
 • he|she|it was sacrificing
 • we were sacrificing
 • you were sacrificing
 • they were sacrificing

Past perfect

 • I had sacrificed
 • you had sacrificed
 • he|she|it had sacrificed
 • we had sacrificed
 • you had sacrificed
 • they had sacrificed

Past perfect continuous

 • I had been sacrificing
 • you had been sacrificing
 • he|she|it had been sacrificing
 • we had been sacrificing
 • you had been sacrificing
 • they had been sacrificing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes sacrifice në kohët e ardhshme

Future

 • I will sacrifice
 • you will sacrifice
 • he|she|it will sacrifice
 • we will sacrifice
 • you will sacrifice
 • they will sacrifice

Future continuous

 • I will be sacrificing
 • you will be sacrificing
 • he|she|it will be sacrificing
 • we will be sacrificing
 • you will be sacrificing
 • they will be sacrificing

Future perfect

 • I will have sacrificed
 • you will have sacrificed
 • he|she|it will have sacrificed
 • we will have sacrificed
 • you will have sacrificed
 • they will have sacrificed

Future perfect continuous

 • I will have been sacrificing
 • you will have been sacrificing
 • he|she|it will have been sacrificing
 • we will have been sacrificing
 • you will have been sacrificing
 • they will have been sacrificing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen sacrifice

Present participle

 • sacrificing

Past participle

 • sacrificed

Perfect Participle

 • having sacrificed

Imperative në anglisht, për foljen sacrifice

Imperative

 • sacrifice
 • let's sacrifice
 • sacrifice

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: afford consist potentiate probe roast rusticate sack sadden salify septuple squeeze trash