Zgjedhimi i foljes run në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes run në anglisht.

Zgjedhimi e foljes run në kohën e tashme

Present Tense

 • I run
 • you run
 • he|she|it runs
 • we run
 • you run
 • they run

Present Continuous

 • I am running
 • you are running
 • he|she|it is running
 • we are running
 • you are running
 • they are running

Present Perfect

 • I have run
 • you have run
 • he|she|it has run
 • we have run
 • you have run
 • they have run

Present Perfect Continuous

 • I have been running
 • you have been running
 • he|she|it has been running
 • we have been running
 • you have been running
 • they have been running

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes run në kohët e shkuara

Simple past

 • I ran
 • you ran
 • he|she|it ran
 • we ran
 • you ran
 • they ran

Past continuous

 • I was running
 • you were running
 • he|she|it was running
 • we were running
 • you were running
 • they were running

Past perfect

 • I had run
 • you had run
 • he|she|it had run
 • we had run
 • you had run
 • they had run

Past perfect continuous

 • I had been running
 • you had been running
 • he|she|it had been running
 • we had been running
 • you had been running
 • they had been running

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes run në kohët e ardhshme

Future

 • I will run
 • you will run
 • he|she|it will run
 • we will run
 • you will run
 • they will run

Future continuous

 • I will be running
 • you will be running
 • he|she|it will be running
 • we will be running
 • you will be running
 • they will be running

Future perfect

 • I will have run
 • you will have run
 • he|she|it will have run
 • we will have run
 • you will have run
 • they will have run

Future perfect continuous

 • I will have been running
 • you will have been running
 • he|she|it will have been running
 • we will have been running
 • you will have been running
 • they will have been running

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen run

Present participle

 • running

Past participle

 • run

Perfect Participle

 • having run

Imperative në anglisht, për foljen run

Imperative

 • run
 • let's run
 • run

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: advertise conjure post-date prime riposte ruin rumple rupture sabotage sellotape spurt transmute