Zgjedhimi i foljes role-play në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes role-play në anglisht.

Zgjedhimi e foljes role-play në kohën e tashme

Present Tense

 • I role-play
 • you role-play
 • he|she|it role-plays
 • we role-play
 • you role-play
 • they role-play

Present Continuous

 • I am role-playing
 • you are role-playing
 • he|she|it is role-playing
 • we are role-playing
 • you are role-playing
 • they are role-playing

Present Perfect

 • I have role-played
 • you have role-played
 • he|she|it has role-played
 • we have role-played
 • you have role-played
 • they have role-played

Present Perfect Continuous

 • I have been role-playing
 • you have been role-playing
 • he|she|it has been role-playing
 • we have been role-playing
 • you have been role-playing
 • they have been role-playing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes role-play në kohët e shkuara

Simple past

 • I role-played
 • you role-played
 • he|she|it role-played
 • we role-played
 • you role-played
 • they role-played

Past continuous

 • I was role-playing
 • you were role-playing
 • he|she|it was role-playing
 • we were role-playing
 • you were role-playing
 • they were role-playing

Past perfect

 • I had role-played
 • you had role-played
 • he|she|it had role-played
 • we had role-played
 • you had role-played
 • they had role-played

Past perfect continuous

 • I had been role-playing
 • you had been role-playing
 • he|she|it had been role-playing
 • we had been role-playing
 • you had been role-playing
 • they had been role-playing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes role-play në kohët e ardhshme

Future

 • I will role-play
 • you will role-play
 • he|she|it will role-play
 • we will role-play
 • you will role-play
 • they will role-play

Future continuous

 • I will be role-playing
 • you will be role-playing
 • he|she|it will be role-playing
 • we will be role-playing
 • you will be role-playing
 • they will be role-playing

Future perfect

 • I will have role-played
 • you will have role-played
 • he|she|it will have role-played
 • we will have role-played
 • you will have role-played
 • they will have role-played

Future perfect continuous

 • I will have been role-playing
 • you will have been role-playing
 • he|she|it will have been role-playing
 • we will have been role-playing
 • you will have been role-playing
 • they will have been role-playing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen role-play

Present participle

 • role-playing

Past participle

 • role-played

Perfect Participle

 • having role-played

Imperative në anglisht, për foljen role-play

Imperative

 • role-play
 • let's role-play
 • role-play

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: accredit compress plunk preface revel rock roister roleplay romp scrunch-dry spindle topsoil