Zgjedhimi i foljes roister në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes roister në anglisht.

Zgjedhimi e foljes roister në kohën e tashme

Present Tense

 • I roister
 • you roister
 • he|she|it roisters
 • we roister
 • you roister
 • they roister

Present Continuous

 • I am roistering
 • you are roistering
 • he|she|it is roistering
 • we are roistering
 • you are roistering
 • they are roistering

Present Perfect

 • I have roistered
 • you have roistered
 • he|she|it has roistered
 • we have roistered
 • you have roistered
 • they have roistered

Present Perfect Continuous

 • I have been roistering
 • you have been roistering
 • he|she|it has been roistering
 • we have been roistering
 • you have been roistering
 • they have been roistering

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes roister në kohët e shkuara

Simple past

 • I roistered
 • you roistered
 • he|she|it roistered
 • we roistered
 • you roistered
 • they roistered

Past continuous

 • I was roistering
 • you were roistering
 • he|she|it was roistering
 • we were roistering
 • you were roistering
 • they were roistering

Past perfect

 • I had roistered
 • you had roistered
 • he|she|it had roistered
 • we had roistered
 • you had roistered
 • they had roistered

Past perfect continuous

 • I had been roistering
 • you had been roistering
 • he|she|it had been roistering
 • we had been roistering
 • you had been roistering
 • they had been roistering

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes roister në kohët e ardhshme

Future

 • I will roister
 • you will roister
 • he|she|it will roister
 • we will roister
 • you will roister
 • they will roister

Future continuous

 • I will be roistering
 • you will be roistering
 • he|she|it will be roistering
 • we will be roistering
 • you will be roistering
 • they will be roistering

Future perfect

 • I will have roistered
 • you will have roistered
 • he|she|it will have roistered
 • we will have roistered
 • you will have roistered
 • they will have roistered

Future perfect continuous

 • I will have been roistering
 • you will have been roistering
 • he|she|it will have been roistering
 • we will have been roistering
 • you will have been roistering
 • they will have been roistering

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen roister

Present participle

 • roistering

Past participle

 • roistered

Perfect Participle

 • having roistered

Imperative në anglisht, për foljen roister

Imperative

 • roister
 • let's roister
 • roister

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: accoutre comprehend plunge prefabricate revegetate robe roil role-play romanticize scrunch spin-dry topple