Zgjedhimi i foljes robe në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes robe në anglisht.

Zgjedhimi e foljes robe në kohën e tashme

Present Tense

 • I robe
 • you robe
 • he|she|it robes
 • we robe
 • you robe
 • they robe

Present Continuous

 • I am robing
 • you are robing
 • he|she|it is robing
 • we are robing
 • you are robing
 • they are robing

Present Perfect

 • I have robed
 • you have robed
 • he|she|it has robed
 • we have robed
 • you have robed
 • they have robed

Present Perfect Continuous

 • I have been robing
 • you have been robing
 • he|she|it has been robing
 • we have been robing
 • you have been robing
 • they have been robing

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes robe në kohët e shkuara

Simple past

 • I robed
 • you robed
 • he|she|it robed
 • we robed
 • you robed
 • they robed

Past continuous

 • I was robing
 • you were robing
 • he|she|it was robing
 • we were robing
 • you were robing
 • they were robing

Past perfect

 • I had robed
 • you had robed
 • he|she|it had robed
 • we had robed
 • you had robed
 • they had robed

Past perfect continuous

 • I had been robing
 • you had been robing
 • he|she|it had been robing
 • we had been robing
 • you had been robing
 • they had been robing

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes robe në kohët e ardhshme

Future

 • I will robe
 • you will robe
 • he|she|it will robe
 • we will robe
 • you will robe
 • they will robe

Future continuous

 • I will be robing
 • you will be robing
 • he|she|it will be robing
 • we will be robing
 • you will be robing
 • they will be robing

Future perfect

 • I will have robed
 • you will have robed
 • he|she|it will have robed
 • we will have robed
 • you will have robed
 • they will have robed

Future perfect continuous

 • I will have been robing
 • you will have been robing
 • he|she|it will have been robing
 • we will have been robing
 • you will have been robing
 • they will have been robing

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen robe

Present participle

 • robing

Past participle

 • robed

Perfect Participle

 • having robed

Imperative në anglisht, për foljen robe

Imperative

 • robe
 • let's robe
 • robe

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: acclimatize compliment pluck predict reunite rivet rob rock roll scroop spice tool