Zgjedhimi i foljes rise në anglisht në të gjitha kohët

Këtu janë tabelat e zgjedhimit të foljes rise në anglisht.

Zgjedhimi e foljes rise në kohën e tashme

Present Tense

 • I rise
 • you rise
 • he|she|it rises
 • we rise
 • you rise
 • they rise

Present Continuous

 • I am rising
 • you are rising
 • he|she|it is rising
 • we are rising
 • you are rising
 • they are rising

Present Perfect

 • I have risen
 • you have risen
 • he|she|it has risen
 • we have risen
 • you have risen
 • they have risen

Present Perfect Continuous

 • I have been rising
 • you have been rising
 • he|she|it has been rising
 • we have been rising
 • you have been rising
 • they have been rising

Si t'i përdorim këto kohë zgjedhimi në anglisht? Present shpreh zakonin, frekuancën, të vërtetën e përgjithshme dhe gjendjen e zakonshme në anglisht. Present Continuous shpreh kryesisht idenë e një veprimi ose aktiviteti që është ende në vazhdim e sipër. Present Perfect shpreh atë që lidhet gjithmonë me të tashmen ose me pasojën e një ngjarjeje. Së fundi, Present Perfect Continuous lidhet me idenë e aktivitetit në kohëzgjatje.

Zgjedhimi i foljes rise në kohët e shkuara

Simple past

 • I rose
 • you rose
 • he|she|it rose
 • we rose
 • you rose
 • they rose

Past continuous

 • I was rising
 • you were rising
 • he|she|it was rising
 • we were rising
 • you were rising
 • they were rising

Past perfect

 • I had risen
 • you had risen
 • he|she|it had risen
 • we had risen
 • you had risen
 • they had risen

Past perfect continuous

 • I had been rising
 • you had been rising
 • he|she|it had been rising
 • we had been rising
 • you had been rising
 • they had been rising

Si i përdorni këto kohë zgjedhiminë anglisht? Simple Past shpreh veprime tashmë të përfunduara që nuk kanë lidhje me të tashmen, veprime ose zakone të së shkuarës. Përdoret shumë shpesh në anglisht. Past Continous nga ana tjetër përdoret për të folur për veprimet e vazhdueshme në të kaluarën ose një veprim të kaluar akoma në progres kur ndodh një veprim tjetër. Past Perfect përdoret për të treguar se veprimi ka ndodhur përpara një veprimi tjetër në të kaluarën. Dhe së fundi, Past Perfect Continuous përdoret për t'iu treguar një veprim të vazhdueshëm në të kaluarën që ka vazhduar deri në momentin e nisjes së një veprimi tjetër të kaluar.

Zgjedhimi foljes rise në kohët e ardhshme

Future

 • I will rise
 • you will rise
 • he|she|it will rise
 • we will rise
 • you will rise
 • they will rise

Future continuous

 • I will be rising
 • you will be rising
 • he|she|it will be rising
 • we will be rising
 • you will be rising
 • they will be rising

Future perfect

 • I will have risen
 • you will have risen
 • he|she|it will have risen
 • we will have risen
 • you will have risen
 • they will have risen

Future perfect continuous

 • I will have been rising
 • you will have been rising
 • he|she|it will have been rising
 • we will have been rising
 • you will have been rising
 • they will have been rising

Si i përdorni këto kohë zgjedhore në anglisht? Future përdoret për të folur për veprime faktike në të ardhmen. Future Continuous përdoret për të folur për gjërat që do të ndodhin në të ardhmen. Future Perfect është një kohë zgjedhore që nuk përdoret shpesh në anglisht, kjo kohë zgjedhore përdoret për të folur për një veprim faktik të ardhshëm përpara një tjetri. Dhe së fundi, Future Perfect Continuous përdoret shumë rrallë, kjo kohë përdoret për të folur për një veprim të ardhshëm në zhvillim dhe para një veprimi tjetër.

Format e ndryshme të pjesëzës në anglisht, për foljen rise

Present participle

 • rising

Past participle

 • risen

Perfect Participle

 • having risen

Imperative në anglisht, për foljen rise

Imperative

 • rise
 • let's rise
 • rise

Zgjedhoni një folje tjetër në anglisht

Folje të tjera të rastësishme për të zbuluar më shumë gjuhën angleze: abuse compartmentalise pleasure precipitate retrench ringfence ripple risk roar screech specify toilet-train